Diari La Veu del País Valencià
Xaló celebra el Mercat de la Terra amb un especial dedicat a l’embotit
RedactaVeu /Xaló

Des de 1610, amb l’arribada dels repobladors mallorquins, Xaló té una gran tradició per l’embotit. Per aquest motiu, el proper dissabte es podrà conéixer el procés tradicional de la seua elaboració i fins i tot es podrà fer embotit i provar la teua pròpia confecció. Tot, al Mercat de la Terra d’aquest proper dissabte de pont. A més, hi trobaran les més de 40 parades d’agricultura ecològica i productes tradicionals del Mercat de la Terra de Xaló. Els organitzadors preveuen que prop de 5.000 persones es desplacen d’altres pobles per gaudir del Mercat de la Terra i del tradicional ‘Rastro’ aquest dissabte de pont. A més, aquest mes hi haurà una secció de Mercat de Nadal per comprar detalls per aquestes dates. Així mateix, la Creu Roja de Teulada ubicarà una gran carpa de recollida de fons per a Filipines amb tallers i activitats per a tota la família. També Cáritas Xaló recollirà fons i ho farà organitzant un taller de confecció d’embotits.

Un mercat centrat en l’agricultura ecològica i en productes tradicionals de la terra. Aquesta és la base del Mercat de la Terra de Xaló que se celebra cada primer dissabte de mes i que arriba ja a la seua setena edició. Aquest proper mes de desembre el mercat es transforma en una gran fàbrica rural d’embotits tradicionals.

A més, el Mercat de la Terra de Xaló continua creixent i ja són 40 les parades que ofereixen tot tipus de productes d’agricultura ecològica i tradicionals.

El Mercat de la Terra anima les famílies a assistir amb xiquets i xiquetes ja que es compagina mensualment amb activitats infantils, aquest mes amb el teatre infantil de la companyia Oracle de l’Est amb l’obra Pinotxo.

A més, aquest mes hi haurà una secció de Mercat de Nadal per comprar detalls per aquestes dates. Així mateix la Creu Roja de Teulada ubicarà una gran carpa de recollida de fons per a Filipines amb tallers i activitats per a tota la família. També Cáritas Xaló recollirà fons i ho farà organitzant un taller de confecció d’embotits.

El mercat de la terra se celebrarà aquest dissabte coincidint amb el tradicional ‘rastro’ de la localitat, tot i que s’ubica al casc antic del poble ja que uns dels objectius és també atraure els visitants a l’interior de la localitat.

El regidor de Comerç de Xaló, Gerard Fullana, ha recordat que el cap de setmana, Xaló és un dels municipis de l’interior que més visites rep, tant pel que fa a la seua oferta senderista com gastronòmica i de ‘rastro’ però que “no ens podem permetre quedar-nos ací, cal avançar, actualitzar les nostres propostes i guanyar més terreny, Xaló vol ser poble d’acollida dels turistes que busquen un valor afegit”. “El Mercat de la Terra s’ha convertit ja en un factor d’impuls al centre del poble i a més quan es fa incrementa també les visites al popular ‘rastro’”, s’ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa