Diari La Veu del País Valencià
La corrupció política és el gran impediment per a la recuperació econòmica i ètica
Europa Press / València

La iniciativa, que ha estat presentada per representants de les diferents organitzacions que la porten a terme, arranca amb un manifest que explica els objectius de la campanya d’acció ciutadana: col·laborar amb la justícia en la lluita contra la impunitat, informar sobre la importància del treball de cooperació internacional als països on es desenvolupa, i elaborar i presentar noves propostes per a aconseguir una política pública de cooperació justa, solidària, eficaç i transparent.

Així ho han anunciat Antonio Penadés, de Famílies per la Infància, -i personat com a acusació particular al ‘cas Cooperació’- que ha advertit que “la corrupció política és més important del que ens volen fer veure i és el gran impediment per a la recuperació econòmica, ètica i social”.

Segons la seua opinió, “l’Administració ha demostrat que no té controls vàlids” i mentrestant, “la classe política ha actuat amb una impunitat total, per això ha arribat tan lluny”. En aquest cas en concret “ha trencat la confiança en el món de la cooperació” però és un sector més de l’Administració, “tota ella està corrupta” i “una vegada més, s’ha reaccionat amb absoluta tebior”, ha lamentat.

“Ara totes les nostres esperances passen pels tribunals”, ha assenyalat, i ha expressat la seua “fe” en el procediment judicial.

“Els tribunals són l’última trinxera”, ha apuntat per part seua Fabiola Mecos (CEPS). Tot i això, ha matisat que a València “no podem vanagloriar-nos de la justícia que tenim”, tenint en compte que en altres casos com els fets ocorreguts en la coneguda ‘Primavera Valenciana’, -diverses organitzacions van denunciar l’actuació policial en les mobilitzacions estudiantils- “no ha merescut cap investigació judicial, zero”, ha censurat.

Precisament perquè aquestes qüestions “no caiguen en sac foradat”, les set ONGD han decidit unir-se com a “promotora activa” d’iniciatives.

Restablir el prestigi de la Cooperació

En aquest sentit, Consuelo Vidal (Atelier ONGD) ha explicat que es tracta de donar “un pas endavant” que “obri la porta” a altres associacions ciutadanes que compartisquen la mateixa “indignació per la corrupció” s’unisquen per a combatre la “impunitat” d’aquestes pràctiques i per a construir noves polítiques públiques de futur.

La iniciativa pretén així establir vincles amb propostes ciutadanes i socials, és una qüestió de “qualitat democràtica”, ha postil·lat Rafael Mauri, de Perifèries.

D’aquesta manera, el ‘Manifest contra la corrupció’ que han presentat aquest dimarts, assenyala la seua intenció de “restablir el prestigi de la cooperació internacional al desenvolupament” i reparar “l’enorme dany” que ha fet a la seua tasca l’anomenat ‘cas Cooperació’, que investiga una suposada trama encarregada de “exhaurir les arques públiques i sostreure recursos que havien de destinar-se a la cooperació internacional, en benefici de certes entitats i empreses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa