Diari La Veu del País Valencià
Emocions ‘Humanlabs’ al Col·legi Hernández
El Col·legi Hernández ha rebut del 5 al 11 de març als seus socis europeus de l’Associació Estratègica KA219 Erasmus + “Laboratorios de Humanidad” de l’ IES Salvador Gadea (Aldaia), Liceo Laura Bassi (Itàlia), Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes (Romania), Powiatowe Centrum Ksztalcenia i Ustawicznego w Wieliczce (Polonia).

La temàtica d’aquesta Activitat d’Aprenentatge i Formació eren “les emocions” i alumnes, famílies, professorat i comunitat educativa en general, les hem viscudes molt intensament aquesta setmana.

A més, ha estat la primera vegada que les famílies del nostre centre acollien alumnes europeus i ha suposat per a ells, sens dubte, una experiència molt enriquidora i positiva.

Com hem dit abans, l’eix vertebrador de la setmana han estat les emocions en estat pur. Hem gaudit de tallers com “Emoción-arte”, “Airea tus sentimientos”, “Semillas de lectura”. També hem gravat el curtmetratge “Emotistorias” basat en els microrrelats que han escrit els participants en la mobilitat. Alumnes i professorat s’han format conjuntament i ara tornen als seus centres d’origen amb el compromís de formar en el que han aprés a les seues comunitats educatives.
Cal destacar que el programa ha estat molt intens, ja que hem treballat paral·lelament la tercera Reunió Transnacional del projecte juntament amb l’Activitat d’Aprenentage i Formació. Pensem que l’esforç ha pagat la pena i que hem aconseguit l’impacte desitjat, com és la creació d’entorns d’aprenentatge més amables, significatius i sostenibles. Tot això facilita l’ensenyament del futur que necessita una d’integració de la tecnologia sense deixar de banda la necessitat d’esdevindre més humans o com deia la màxima de Jan Amos Comenius “ les escoles són els tallers de la Humanitat”.
Tots junts hem gaudit d’experiències com la creació d’una falla, de conèixer el nostre entorn i el nostre poble i les seues institucions, però el més important de tot, hem obert el nostre centre i les nostres cases a la família Erasmus + Humanlabs; aquesta és la vertadera experiència d’aprenentatge. En definitiva, s’han creat uns lligams i uns vincles molt especials que es van fer palesos en l’acte de cloenda al Teatre Ideal i posteriorment en el sopar de germanor. Emocions a flor de pell.

Col·legi Hernández

Mots clau

Comparteix

Icona de pantalla completa