Diari La Veu del País Valencià
Professors de l’EPA participen en la Jornada Autonòmica de Centres
Professors de l’Escola d’Adults del nostre poble participen en la primera Jornada Autonòmica de Centres Municipals d’EPA.

El passat dia 20 de febrer es va celebrar a Cullera la primera jornada autonòmica de centres municipals d’EPA, on van participar els professors del CMFPA Paz Mínguez José Maria Salom, Cristina Grimaltos i Josep Vicent Martínez. Amb el títol d'”Inclusió, participació ciutadana, cooperació, innovació i bones practiques”, va estar organitzada conjuntament per la Conselleria d’Educació i el Col·lectiu de Mestres Municipals d’FPA amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cullera.

La finalitat de la jornada era reunir el major nombres de centres municipals d’FPA, així com a representants de l’alumnat per donar a conéixer la realitat i la situació de les escoles municipals, un total de 149 en tota la Comunitat Valenciana, davant els reptes que ens oferix la societat actual.

La ponència marc va estar a càrrec de Miquel Soler, secretari autonòmic d’Educació, i al llarg del matí diferents tipus de centres, així com associacions d’alumnes, van exposar la seua manera de treballar amb un sola finalitat, que qualsevol persona tinga la possibilitat d’aprendre al llarg de la vida i aquest aprenentatge ha de basar-se en propiciar l’adquisició de nous coneixements, aproximar la formació, lluitar contra l’exclusió social i econòmica, i estimular el creixement personal des d’un esperit crític, tolerant i democràtic.

Així mateix el professor del CMFPA Paz Mínguez, Josep Vicent Martínez, va participar amb una ponència on s’analitzava la situació dels centres municipals d’FPA, així com del professorat dels mateixos.

Ja de vesprada vam poder gaudir de dos experiències innovadores i de bones pràctiques com la de la utilització de videojocs per a les classes d’EPA i la de treballar per la igualtat entre dones i homes des dels CMFPA.

Mots clau

Comparteix

Icona de pantalla completa