Diari La Veu del País Valencià
Més de 300 xiquets de Castelló gaudeixen de la música
Més de 300 xiquets de Castelló gaudeixen de la música a lEscola de Música de La Lira Castellonera

Amb palmes i molt de ritme començà lactivitat que lEscola de Música de la Societat La Lira Castellonera va oferir el passat dimarts als alumnes dinfantil i de 1r i 2n de primària de tots els col·legis de Castelló: Severí Torres, Hernández i Sto. Domingo. Els més menuts de lEscola Infantil Municipal també van poder participar de la seua primera experiència musical.

David Catalán, professor de lÉscola de Música de La Lira, va preparar una demostració del contingut de les classes que setmanalment imparteix per als alumnes dExpressió Musical. Amb la col·laboració de la Banda Jove de la Lira, dirigida per Raúl Seguí, David va dirigir una activitat on tots els alumnes assistents van poder conèixer de forma activa conceptes com el ritme, la melodia i lemoció que sempre va unida amb la música.
A lEscola de Música de La Lira, els alumnes dExpressió Musical de 6 i 7 anys aprenen música duna forma divertida i efectiva amb el mètode Willems.

Aquest mètode es caracteritza per ser un concepte d’educació musical i no d’instrucció o d’ensenyament musical. Segons el seu creador, Edgar Willems, l’educació musical és, en la seua naturalesa, essencialment humana i serveix per despertar i desenvolupar les facultats humanes.

Contribueix així a una millor harmonia de l’home amb sí mateix en unir els elements essencials de la música amb els propis de la mentalitat humana. Per això mostra la música com un llenguatge, com una progressió, desenvolupant l’oïda o “intel·ligència auditiva” i el sentit rítmic, que senten les bases per a la pràctica del solfeig. Un solfeig que presenta noves tècniques i que troba en el musicograma la millor manera d’abordar-la amb els més petits.

El mètode Willems s’orienta a l’educació dels nens, tractant que siguen quines siguen les seues dots musicals puguen desenvolupar a través de la música les seues facultats sensorio-motrius, cognitives i afectives. L’activitat musical s’entén com un camp obert i plural que afavoreix el desenvolupament artístic i cultural en què es combina la manera de fer, el saber i el ser per millorar la intel·ligència musical i la sensibilitat estètica de l’alumne, com a individualitat i com a ésser social.

Amb aquesta activitat, lEscola de Música de La Lira obri el periode de preinscripció de nous alumnes per al curs 2017/18, que finalitzarà el 23 de juny amb una rebaixa a limport de matrícula. Aquesta preinscripció es pot fer a la secretaria de lEscola, en horari de 18.30 a 20.00 hores.

Escola de Música de La Lira Castellonera

Comparteix

Icona de pantalla completa