Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes denuncia el placatge de la policia als professionals
RedactaVeu / València

La Unió de Peridosites ha criticat que aquest “placatge” per part d’agents de la policia i de guardaespatlles del ‘president’ és “del tot intolerable i vulnera el dret a la informació i a la llibertat de premsa”.

Des de la Unió de Periodistes han recordat que aquest mateix matí, a primera hora, Fabra, en un altre acte a la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha contestat als periodistes, “però sols hi havia un mitjà de comunicació”. “Ha estat a l’acte públic de les 12.30 quan més d’una desena de professionals volien recollir la seua opinió”.

Sobre aquesta qüestió, l’organització ha insistit que els periodistes “estan treballant i tenen tot el dret del món a posar-li un micròfon, fer-li una foto, gravar o preguntar al president Fabra. Com a representant públic pot contestar o no”. A més, els periodistes que eren treballant aquest dimarts “anaven clarament identificats i s’ubicaven en una zona habilitada, mentre que els manifestants es trobaven darrere d’una tanca de seguretat, el que desactivaria l’argument de garantir la seguretat del president que han donat els agents”.

Davant d’aquesta “vergonyosa imatge” que ha donat aquest dimarts la Policia Nacional, “que fins i tot s’ha atrevit a demanar-li la identificació a una companya que ha caigut al terra juntament amb un membre de seguretat de Fabra mentre intentava fer el seu treball, exigim que ens deixen treballar en condicions normals”.

La Unió de Periodistes considera una “perversió” la utilització de la força, més quan es vulnera el dret a la informació, un dret fonamental de la ciutadania: “demanem tranquil·litat i seny, tant a les forces de seguretat com als companys periodistes que legítimament es manifesten pel tancament de RTVV”.

Comparteix

Icona de pantalla completa