Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Ribera i Marzà, al costat del Severí Torres
L’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació treballen braç amb braç perquè el desitjat i nou col·legi Severí Torres siga una realitat al més aviat possible.

Cal recordar que l’AMPA va publicar una carta oberta al conseller Marzà per a exigir-li que les obres paralitzades es reinicien ja perquè “estem tota la vida esperant una escola digna per al nostre poble i quan, per fi, semblava que havia arribat, conflictes de caire burocràtic i legal paralitzen el nostre somni. Però, sap una cosa? No ens resignarem. Tot i les dificultats, continuarem lluitant per la nostra escola, per l’escola pública del poble, perquè ens la creiem i ens l’estimem. Seguirem protestant al carrer, als mitjans de comunicació i on siga necessari perquè els nostres fills i filles tinguen el centre que es mereixen”.

Davant aquesta carta el regidor d’Educació, Lluís Piqueras, en unes declaracions a La Veu mostrà el “total suport” a les reivindicacions de l’AMPA. “Si quan estàvem a l’oposició reivindicàvem la construcció del nou col·legi, inclús des de la Plataforma Cívica Castellonera, com no hem de donar suport ara”?

Piqueras explica que espera que prompte “es reprenguen les obres. El que no volem és que es judicialitze per part de l’empresa. Sols falta que s’acabe el reformat del projecte, per a final de mes, i que l’empresa l’accepte”.

Suport de Vicent Marzà

Aquesta setmana, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, en un acte celebrat a Sueca va mostrar el seu “total suport” a la comunitat educativa del Severí Torres i en unes declaracions arreplegades per La Veu Marzà recordà que les obres es van licitar aleshores perquè començaren les obres, i ara l’empresa diu allò dels diners”, fent referència al fet que la licitació feta durant el mandat del PP no contemplava que, posteriorment, a conseqüència de la tardança d’execució per part de la Conselleria de Maria José Català, canviaria la legislació que implica un canvi de materials en la construcció dels centres educatius. L’empresa, afegí Marzà, “va acceptar això i s’hi havia compromès”.

“Nosaltres estem del costat de la comunitat educativa”, ressaltà el conseller, qui recordà que, davant una suposada demanda per part de l’empresa de més pressupost per dur endavant les obres del nou centre, “cada cèntim de diners públics són sagrats”, però “les obres es faran”.

Comparteix

Icona de pantalla completa