Diari La Veu del País Valencià
La màxima prioritat de l’equip de govern de Castelló
La màxima prioritat de l’equip de govern de Castelló és el benestar de la ciutadania.
La transparència comença per la informació.

L’equip de govern actual de l’Ajuntament de Castelló no ha amagat mai el seu compromís per prioritzar, en cadascuna de les mesures que intenta, el benestar de tots els veïns i les veïnes de Castelló per davant de qualsevol altra consideració.

És evident que no podem estar tots d’acord, que hi haurà veïns que no compartiran les nostres propostes ni les nostres decisions, però precisament és este el fonament principal de la democràcia: el respecte. Per això, sempre intentem fomentar la informació, transparència i participació, no només d’aquells que ens donen suport, sinó de tots els que consideren que allò que fem no és positiu per al nostre poble, perquè qualsevol aportació basada en el respecte, que siga per a intentar millorar la gestió municipal, serà benvinguda.

Amb dit tarannà, des del nostre equip de govern vam atendre la telefonada de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, més concretament del president de la secció d’Onomàstica (encarregada, entre altres, de la Toponímia al País Valencià), Emili Casanova, amb què ens convidaven a estudiar la possibilitat de normalitzar el nom del nostre municipi, ja que és l’únic poble de la zona valencianoparlant que encara no té una nomenclatura en la nostra llengua. Des de la nostra part, només vam traslladar al representant de l’AVL el nostre agraïment per la proposta, la promesa de tractar-ho de forma transparent i participativa, però sobretot li vam fer arribar el nostre ferm desig de no desenterrar fantasmes del passat.

I és que el nostre equip de govern està actualment ocupat amb altres reptes que ajudaran els nostres veïns i veïnes a gaudir d’un benestar social més que merescut. De fet, estem treballant i reunint-nos amb la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, per a coordinar-nos amb la campanya ‘Queda’t a prop!’, que des de la Conselleria liderada per Oltra estan fent arribar a tots els Ajuntaments.

La campanya pretén millorar les condicions actuals de les residències públiques.

A més, i més important per al nostre Castelló, el pla també inclou donar preferència a centres més xicotets i més pròxims, i aquest tipus de centres estableixen moltes possibilitats de poder tindre un centre de dia a Castelló. S’ha avançat molt en les converses amb la Generalitat Valenciana per fer servir l’edifici vell del Severí Torres com a seu del futur Centre de Dia. El to del Consell valencià és receptiu i esperem que al 2018 comencen les obres per comptar a Castelló amb un centre d’estes característiques.

Per altra banda, estem treballant també en la municipalització dels Serveis Socials i de la Dependència, perquè entenem que ha de ser un servei de proximitat, fet des del poble i per la gent del nostre poble. Així, si es municipalitza el servei, l’Ajuntament de Castelló obrirà una borsa pública de contractació per a gaudir de personal preparat per a executar professionalment una tasca tan fonamental com la que desenvolupa Serveis Socials.

I seguint amb els temes socials, hem aconseguit una major dotació econòmica per al Centre Ocupacional El Castellet. Aquesta subvenció anirà destinada íntegrament a millorar les prestacions del centre amb la contractació de dos nous professionals que desenvoluparan tasques administratives en un cas i de cuidador en l’altre. A més, s’augmentarà el nombre d’alumnes del centre dels 44 actuals a 50.

En definitiva, el nostre equip de govern només vol transmetre, honestament, que el que ens mou hui en dia és la voluntat de continuar treballant per Castelló amb tota l’esma del món. La crisi que encara patim no deixa lloc a cap altra prioritat que no siga garantir el benestar dels nostres veïns i veïnes. Per això, hem volgut transmetre com cada Regidoria, des del sector on treballa, està intentant executar polítiques pensades per i per a les persones, i lluny d’esta manera de fer queda la intenció de crear un malestar que ningú mereix. Tanmateix, som un equip que creu fermament en la transparència, el diàleg i la participació, i per això entenem la política des del vessant del respecte. Per tant, estem oberts a escoltar i intervindre en totes les propostes que ens arriben, però sempre, des de la profunda convicció d’estendre ponts més que no de cremar llaços.

Font

Comparteix

Icona de pantalla completa