Diari La Veu del País Valencià
Castelló – Concert extraordinari de Santa Cecilia 2016
El diumenge 20 de Novembre, a les 19.30 hores, a l’Auditori REX de Castelló la Societat Lira Castellonera celebra el “Concert extraordinari de Santa Cecília 2016”, a càrrec de la Banda Jove de la Lira Castellonera, sota la direcció de D. Raúl Segui Penades

Santa Cecília, una de les màrtirs més venerades pels cristians, va ser nomenada Patrona de la Música pel Papa Gregori XIII l’any 1594 i el dia del seu naixement, el 22 de novembre, va esdevenir el Dia de la Música.

En la seua època de màxim esplendor aquesta diada era una gran festa que consistia amb un missa solemne al seu honor i la realització d’una processó participada per una gran quantitat de músics amb els seus corresponents instruments.

Pels músics i professionals de la música, la diada de Santa Cecília és la data en què tradicionalment se celebra la seua festa, la Festa de la Música.

Hui en dia, a Castelló i en totes aquelles poblacions on hi ha conjunts musicals (corals, bandes, etc) i organitzacions dedicades a l’estudi i divulgació de la música. es fan concerts extraordinaris, processons per anar a cercar els nous educants i altres activitats diverses.

Programa:
Nous educants:
Mots clau
Font

Comparteix

Icona de pantalla completa