Diari La Veu del País Valencià
El 9 d’Octubre que volem a Castelló
Un any més, a l’esguard de la festa de tots els valencians, el nostre poble celebrava el 9 d’Octubre amb una manifestació cívica i d’acord als valors de respecte i convivència de què els nostres veïns fan gala cada dia. Un nou moment per homenatjar humilment el nostre poble valencià, la nostra història i els nostres símbols.

La marxa començava a la plaça del País Valencià i, com sempre, recorria els carrers de Castelló de manera tranquil·la per a mostrar l’entesa de l’Equip de Govern en moments tan simbòlics com és la festa dels valencians. Una marxa que va fer la seua primera parada a la plaça 9 d’Octubre per a retre homenatge al rei que, el 9 d’Octubre del 1238, conqueria un territori que ocupaven fins aleshores els nostres germans musulmans. Tot seguit, la nostra Festera Major, Carla Albero, feia els honors per a inaugurar la nova plaça 9 d’Octubre, fruit d’un acord del Ple Municipal perquè el nostre poble aculla una humil representació del dia dels valencians. A continuació, la lectura del manifest de la Generalitat, que en esta ocasió va ser a càrrec de la nostra regidora de Cultura, Marta Grimaltos.

La comitiva va cloure el seu recorregut a la plaça de l’Ajuntament, durant el recorregut vam poder gaudir de l’espectacle que suposa veure un dels símbols més representatius dels valencians: La Muixeranga. Sota els acords de les dolçaines i els tabals, la Nova Muixeranga d’Algemesí representà figures i alçà torres que van fer gaudir i emocionar els allà presents. I és que, res com la Muixeranga per a representar els valors més arrelats a la nostra població: l’esforç, la solidaritat i la festa, trets que ens fan ser únics com a poble.
A més, l’acte va incorporar enguany el lliurament de premis de dibuix a les diferents escoles de Castelló i, finalment, una gran disparada de focs artificials patrocinada per la Diputació Provincial de València, cloïa els actes oficials del dia.
Des de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Castelló, només ens queda agrair a tots els participants, Junta Local Fallera, Capitans i Sultans, Festeres i Festers, i totes les associacions i entitats allà representades, la seua col·laboració perquè la celebració del 9 d’Octubre fóra una mostra més del nostre compromís per la convivència i el benestar comú de tot el poble de Castelló.
Font

Comparteix

Icona de pantalla completa