Diari La Veu del País Valencià
Educació avança les proves de setembre a juny i juliol
Redactaveu / València

Demà tindrà lloc una Mesa Tècnica per a tractar la resolució que avança les proves extraordinàries de setembre a juny i juliol. Es tracta de les proves de recuperació de les següents etapes educatives: secundària (incloent PQPI i PDC), batxillerat, cicles formatius (de FP i Art i Disseny), ensenyaments esportius i ensenyaments professionals de música i dansa.

Hi haurà dos períodes per a fer les proves, depenent si són cursos previs als procediments d’accés a la universitat o no. En el primer cas, les proves es realitzaran a partir del 23 de juny i abans de l’1 de juliol, data límit per a presentar els resultats a Conselleria. En la resta de cursos, les proves s’iniciaran, en els centres públics, a partir del 9 de juliol i en els privats a partir del 23 de juny (crida l’atenció que en aquests cursos no s’especifica la data límit per a presentar els resultats).

La novetat respecte convocatòries anteriors és que s’avancen les proves dels cursos que no estan vinculats a l’accés a la universitat al mes de juliol en lloc de realitzar-se a setembre com fins ara. Aquest fet respon a la voluntat de la Conselleria d’avançar l’inici del curs en totes les etapes educatives a principis de setembre.

STEPV ja va advertir, en conéixer les intencions de Conselleria a finals del curs passat, del caos organitzatiu que es produirà en els centres si es pretén iniciar el curs el primer dia hàbil de setembre, ja que es necessiten uns dies per a posar en marxa el curs, realitzar reunions de coordinació, acollir al nou professorat que hi puga arribar, tancar matrícula, condicionar les aules, etc. Sense eixos dies previs s’obligarà els equips directius i el professorat a avançar aquesta feina els darrers dies d’agost, en període vacacional.

D’altra banda, dur a terme les proves extraordinàries en juliol significa que el professorat i els equips directius hauran de compatibilitzar la feina de tancament de curs i de formació amb la realització de les proves. A més, el professorat interí nomenat a partir de setembre (més de 3.000 segons Conselleria) no estarà en els centres educatius (gràcies a l’acord de 3 d’abril de 2013 que STEPV no va signar) per a realitzar aquestes proves, amb la qual cosa es carrega al professorat definitiu de més feina. Això és especialment greu en aquells centres on una bona part de la plantilla de professorat és interí, com passa en els ensenyaments artístics i d’art i disseny.

STEPV ja es va oposar a l’avançament de l’inici de curs al primer dia hàbil de setembre com pretén la Conselleria per les conseqüències organitzatives en els centres i reclama un calendari escolar dissenyat atenent les necessitats pedagògiques de l’alumnat i no les festes religioses com fins ara.

Comparteix

Icona de pantalla completa