Diari La Veu del País Valencià
PSPV demana al TSJ que evite que RTVV destruïsca proves de la visita del Papa

RedactaVeu / València.

El PSPV demanarà al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) que adopte mesures per a “garantir” que a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) no es destruïsquen proves que poden ser “fonamentals” per a la recerca de la visita del papa a València.

Així ho ha assegurat als periodistes el secretari general del PSPV, Ximo Puig, després de visitar el centre ocupacional Verge de l’Esperança a València, acompanyat de la secretària de política social del PSOE, Trinidad Jiménez.

“És de vital importància que aquesta informació es custodie perquè pot ser clau per a la recerca i la posterior incriminació dels possibles responsables dels delictes que es persegueixen”, ha assenyalat el dirigent socialista.

Segons Puig, demanaran al TSJ valencià com a “mesura cautelar” que adopte les “accions necessàries” per a evitar que “es destruïsquen proves que poden ser fonamentals per a la recerca de la peça quarta de Gürtel que correspon a la visita del Papa”.

El secretari general del PSPV ha indicat que quan es va realitzar el tall d’emissió de RTVV es va produir una “destrucció de discos durs”, i ha agregat que tenen “informació des de dins que ens parla que hi ha hagut destrucció de proves”.

“La responsabilitat és absolutament del president de la Generalitat i exigim que ni es destruïsquen proves ni patrimoni de tots els valencians, un arxiu audiovisual que és la història de la Comunitat d’un quart de segle”, ha indicat.

Segons fonts del partit, el PSPV-PSOE també ha actuat de la mateixa manera davant el jutjat d’instrucció, on van denunciar els contractes de Triskel, perquè “actue en la seu de Burjassot i evite que es destruïsquen les proves necessàries per a aquesta recerca”.

Recorden que en aquest cas s’investiga la contractació de tres documentals per “el desorbitat i ingent valor” de 532.500 euros, és a dir, 177.500 per cadascun dels reportatges contractats”.

Davant d’açò, els socialistes van presentar una denúncia per “prevaricació, malversació de fons públics, frau a l’Administració i tràfic d’influències”.

Respecte a les declaracions del vicepresident del Consell, José Ciscar, en les quals afirmava que la manifestació del dissabte contra el tancament de RTVV no va ser “prou nombrosa i preocupant” com per a convocar eleccions, Puig ha dit que sembla “que està convocant una altra manifestació que siga més gran”.

Segons Puig, que ara “es diga que necessitem ‘numerus clausus’ determinats per a anticipar unes eleccions em sembla un despropòsit més” i ha tornat a demanar al president Fabra que “assumisca les responsabilitats i convoque eleccions” perquè els ciutadans decidisquen.

“Crec que estan perduts, el Govern del caos està fent un ridícul i un despropòsit darrere d’un altre”, ha dit Puig, qui ha agregat que si el tancament de RTVV “no fóra un fet tan trist i dramàtic, Luis García Berlanga s’hauria posat les botes”.

Al seu judici “han fet una pel·lícula en la qual no fa falta cap guió, el guió és seguir el que fa Alberto Fabra cada dia i el que fa el Govern”.

El dirigent dels socialistes valencians ha criticat la, al seu judici, “fal·làcia enorme” que ha proposat Fabra “en dir que tancava RTVV per a no tancar hospitals o centres socials, ja que a aquests centres els deu el que no està escrit”.

Puig ha recordat que hi ha “nous testimonis de Gürtel que apunten que les campanyes electorals del PP a la Comunitat des de 2004 les han pagat en negre, han anat dopats a les eleccions des del primer moment”.

Davant d’açò, ha assenyalat, “han d’assumir responsabilitats i, si reiteradament han incomplit el programa electoral, han de donar la paraula als valencians, avançar les eleccions al costat de les Europees perquè no tinguen cap cost afegit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa