Diari La Veu del País Valencià
EU demana que expulsen Fabra del Consell d’Administració de PortCastelló
RedactaVeu / Castelló

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, defensarà en Les Corts una Proposició No de Llei que insta l’executiu autonòmic a “expulsar urgentment el delinqüent Carlos Fabra del Consell d’Administració de Port Castelló”. Albiol ha recordat que “precisament aquest mateix mes el Consell ha substituït el vocal Alberto Català en el Consell d’Administració del Port de València pel director de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro”.

“Si el Consell fa no res que ha substituït un vocal del Consell d’Administració del Port de València i no substitueix Carlos Fabra en el de PortCastelló, la qüestió està clara: protecció i suport total del PP i d’Alberto Fabra amb un delinqüent condemnat”, ha declarat Albiol qui ha recordat també que segons el Text Refós de la Llei de Ports de l’Estat i de la Marina Mercant i el Decret 167/2010, de 15 d’octubre del Consell, és la Generalitat qui designarà els vocals. De fet, destaca la diputada d’EUPV, “la destitució i substitució d’Alberto Català es materialitzà via decret de la Conselleria de Territori signat per Isabel Bonig i pel president de la Generalitat fa només 15 dies”.

Per a la parlamentària autonòmica, “l’única raó del Consell per a no seguir el mateix camí que amb Alberto Català, és la necessitat de protegir Carlos Fabra i deixar intactes els seus llocs de representació en la mesura d’allò possible, encara que això implique tacar irremeiablement una institució com el Port de Castelló”. Així, Albiol ha registrat una Proposició No de Llei que insta el Consell a destituir urgentment Carlos Fabra del Consell d’Administració de PortCastelló.

“La destitució s’hauria d’haver produït des del minut u posterior a la condemna a quatre anys de presó, però esperem que el PP vote a favor d’aquesta PNLL i no taque encara més la imatge de Castelló”, ha destacat la parlamentària d’EUPV. “El Consell pot dir missa, però en última instància és Alberto Fabra qui destitueix i nomena els vocals dels Consells d’Administració dels ports valencians”, conclou Albiol.

Comparteix

Icona de pantalla completa