Diari La Veu del País Valencià
STEPV exigeix la dimissió de Fabra
RedactaVeu / València

STEPV – Intersindical Valenciana considera que el tancament de les emissions de RTVV suposa un colp d’Estat contra el nostre autogovern i les llibertats democràtiques de les valencianes i valencians.

El tancament no respon a la situació econòmica de RTVV ni de la Generalitat Valenciana sinó a les mateixes raons polítiques i ideològiques per les quals s’està atacant l’educació, la sanitat, les pensions, les prestacions per dependència, les polítiques d’igualtat… Unes raons que són ni menys ni més que acabar amb tots els drets de les persones, de les treballadores i treballadors i de la majoria de la societat.

I també, cal dir-ho, per beneficar els interessos de determinats grups mediàtics que pretenent fer-se amb el control total i absolut de la comunicació a l’Estat i al País Valencià.

Són aquells als quals es van atorgar llicències de manera poc clara i discrecional o que han guanyat molts diners contractant amb els mitjans públics. Uns mitjans afins al poder que, junt al PP, volen uns mitjans de comunicació dòcils, submisos i uniformes, tant en els continguts com en la cultura i llengua.

El tancament de RTVV és il·legítim en no haver estat consultat al poble valencià ni haver figurat al programa electoral del PP en les darreres eleccions autonòmiques. El President Fabra, el vice-president Ciscar i tot el seu govern, entre el que es troba la consellera d’Educació Maria José Català, han comés una traïció a les valencianes i valencians.

És per aquest motiu, junt a molts altres de característiques similars, que no poden continuar ni un dia més al front de la Generalitat. En eixe sentit, des de l’STEPV, sindicat compromés amb la nostra societat, les valencianes i valencianes, els mitjans de comunicació públics i el valencià, exigim la convocatòria d’eleccions autonòmiques immediates per fer possible que la societat parle sobre tots els fets tan greus que estem vivint als darrers mesos i que abasten tots els sectors socials del nostre poble i de l’Estat.

STEPV vol saludar la lluita de la plantilla i el Comité d’Empresa de RTVV contra: els intents de privatització en l’època de Zaplana; el control polític des de fa anys; l’ERO que volia massacrar la plantilla i contra el seu tancament. Una lluita valenta i decidida en la qual ha tingut una participació important la secció sindical de la Intersindical Valenciana.

Finalment, des de l’STEPV es fa una crida a la mobilització de la societat i a l’articulació i organització d’un moviment social, sindical i polític que obligue el govern del botifler Fabra a dimitir i que servisca per regenerar la política i activar unes polítiques que estiguen al servei del 99% de la població.

Comparteix

Icona de pantalla completa