Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana primàries obertes davant l’eventual avançament electoral
RedactaVeu / València

La Comissió Executiva Nacional del PSPV ha aprovat per unanimitat sol·licitar la celebració com més prompte millor de primàries obertes per a l’elecció del candidat o candidata socialista a la presidència de la Generalitat davant l’eventual avançament electoral al País Valencià. D’aquesta forma, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha manifestat que “estarem preparats per a la convocatòria d’eleccions” que segons ha anunciat deurien produir-se al maig al costat de les europees “amb zero cost per als valencians i que significaria una nova etapa, un nou moment per a aquest país que ho necessita”. Per a Puig, el tancament de RTVV és “la gota que ha satisfet el got i posa de manifest l’amenaça real que suposa Fabra i el PP per al nostre autogovern”.

D’aquesta forma Ximo Puig ha assenyalat que els valencians “serem la primera federació socialista que fem unes primàries obertes per a propiciar la participació política i el revulsiu que necessita la democràcia valenciana”. Així mateix ha assenyalat que “és així com aconseguirem tenir un programa, un projecte i un candidat o candidata capaç de traure aquesta Comunitat de la crisi”.

Després de la reunió de la Comissió Executiva Nacional, el líder dels socialistes valencians ha avançat que serà dilluns que ve en la reunió l’Executiva Federal del PSOE quan s’abordarà la sol·licitud d’avançament de les primàries dels socialistes valencians.

Puig ha recordat que la situació al País Valencià és “insostenible”. “Al 30% d’atur, 30% de deute, 30% d’exclusió social, cal sumar la corrupció, la finiquitació de sistema financer valencià i ara el tancament de Canal 9”, ha denunciat després de recordar que fa tan sol una setmana va instar al president de la Generalitat al fet que “si no era capaç de proposar una eixida de la crisi el lògic és que convocara eleccions juntament amb les europees”.

El secretari general del PSPV ha recalcat que “hui més que mai està justificada aquesta opció”. “La majoria social pensa que en aquest embós en el qual vivim no podem continuar per açò li reitere al president de la Generalitat la convocatòria d’eleccions pel bé de la Comunitat”, ha apuntat el líder socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa