Diari La Veu del País Valencià
Inicien un projecte de restauració en àrees degrades de la Font Roja
EFE / Alcoi

La Conselleria de Medi Ambient i Infraestructures, i l’Obra Social ‘la Caixa’ han iniciat un projecte de restauració d’hàbitats degradats al Parc Natural de la Font Roja, la inversió de la qual ha aconseguit els 40.000 euros.

Els treballs se centren a controlar l’erosió i reforestar la muntanya Sant Antoni, declarat d’Utilitat Pública, conforme als objectius de la normativa del Parc Natural de la Font Roja en matèria de protecció del sòl, regulació del cicle hidrològic, augment de la biodiversitat i qualitat paisatgística de l’entorn.

En primer lloc s’han realitzat tractaments selvícoles parcials encaminats a millorar la regeneració forestal i disminuir el risc d’incendis, una labor que s’ha dut a terme mitjançant talls puntuals i podes d’arbrat.

Actualment, s’està repoblant sota coberta amb espècies autòctones amb l’objecte de millorar l’evolució de la massa forestal present en l’àrea d’actuació, on les espècies principals siguen la carrasca i caducifolis, com el freixe o l’erable.

Finalment, es treballarà en la correcció i control de processos erosius superficials, com en l’àmbit de la pista de pujada al cim del ‘Menejador’.

L’objectiu d’aquesta fase és disminuir el cabal sòlid de vessament superficial i la seua velocitat a través de tècniques integrals que combinen estructures hidràuliques i tractaments biològics, amb l’objectiu de restaurar les condicions ecològiques pròpies d’entorn.

L’última intervenció realitzada a la Font Roja, també dins del conveni amb l’Obra Social ‘La Caixa’, va permetre regenerar els voltants de l’Ermita de Sant Antoni mitjançant la plantació de 2.900 plançons de nou espècies diferents.

També es van recuperar espècies d’arbres fruiters en vies de desaparició i d’elevat valor etnoagrari a l’entorn del Mas de Tetuan, així com importants punts d’aigua per a la reproducció d’amfibis i abeuradors.

Comparteix

Icona de pantalla completa