Diari La Veu del País Valencià
Faura demana la il·legalització de la Fundación Francisco Franco
RedactaVeu / Faura

Aquest 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones, es va celebrar a Faura el Ple ordinari que, a petició en privat de la Presidenta local d’Esquerra Republicana, Anna Martínez, obrí la sessió amb un minut de silenci en memòria de “totes les dones víctimes d’aquesta xacra social”.

Al debat de la sessió, es va aprovar el pressupost municipal per al 2014, amb els vots a favor del Grup socialista i d’Esquerra Republicana. En aquest sentit i amb motiu de l’aniversari de la LUEV (Llei d’Ús i Ensenyament en Valencià), el regidor d’Esquerra, Domènec Garcia, va insistir a “destinar una partida pressupostària considerable a l’àrea de Cultura per al foment de la nostra llengua ja que el balanç dels 30 anys d’aquesta llei és un fracàs. Ací en van unes dades: a l’ESO sols estudia un 30% d’alumnat en valencià; a la privada el 6%, a FP el 5% i batxillerat el 18%”.

Pel que fa a les mocions de rebuig a la Violència de Gènere, “tímida expressió per referir-se alguns al que no és una altra cosa que violència masclista” declarava la presidenta republicana, els portaveus de tots tres grups polítics van acordar i aprovar un únic text. A més, es va consensuar una moció de suport i contra el tancament de RTVV entre el grup socialista i el republicà; el Partit Popular va votar en contra. “El Molt Honorable Alberto Fabra, que ho és sense que ningú l’haja votat, utilitza decrets llei per acatar el que li ordenen des de Madrid. I ara tocava liquidar RTVV per la via d’un veritable colp d’Estat. El tancament de l’ens públic és una qüestió exclusivament política” va etzibar Domènec Garcia a les regidores populars durant el debat.

Finalment, el regidor republicà ha volgut destacar al Ple especialment que “els i les demòcrates ens congratulem hui que s’haja aprovat unànimement la moció d’Esquerra Republicana per demanar la il·legalització de la Fundación Nacional Francisco Franco, organització que nega la dictadura i la repressió franquista fent apologia del feixisme”.

Comparteix

Icona de pantalla completa