Diari La Veu del País Valencià
El PSPV atribueix el ràpid tancament de RTVV a la destrucció proves de Gürtel
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat hui que “el govern de Fabra amb tota la seua ignomínia ha fet possible el negre de RTVV, després d’una nit esperpèntica i un procés ple d’odi, de rancor i d’incapacitat d’entendre el que és ser president de la Generalitat”; a més, ha puntualitzat, que ho ha fet “deixant una vegada més en ridícul a aquest país que no es mereix els governants que té”. Així mateix, ha insistit en les raons “ideològiques” que hi ha darrere d’aquest tancament “al servei de la recentralització i la privatització”. A més, ha plantejat que “és probable que la rapidesa amb la qual s’ha tancat RTVV podria tenir alguna cosa que veure amb l’ocultació o destrucció de proves de Gürtel, RTVV i la visita del Papa”.

Així s’ha pronunciat Puig després que a les 12.19 hores de hui s’haja produït l’apagada definitiva de Canal 9 per a remarcar que qui “hui passa a negre és l’autogovern dels valencians i valencianes, l’autonomia dels valencians ha passat a negre”. Per aquest motiu ha demanat a Fabra i “a tots aquells que poden decidir més enllà d’ell, que es convoque immediatament eleccions” ja que, segons ha recordat, “ni Fabra ni el PPCV van dir en cap moment als ciutadans que tancarien RTVV, han incomplit el seu programa electoral”.

“Per tant, -ha agregat- no tenen la legitimitat democràtica”, i davant el “embós monumental” que viu la Comunitat Valenciana amb el 30% d’atur, el 30% de deute i el 30% d’exclusió social, ha considerat que “és el moment de cercar una nova eixida a la crisi. Fabra i el PP no trauran als valencians de la crisi, és l’hora que els valencians parlen i decidisquen”.

Accions del PSPV

Mentrestant, ha considerat que “l’única cosa” que poden fer els socialistes és posar “tot l’esforç jurídic i polític perquè finalment més que prompte que tard tornem a tenir una radiotelevisió pública valenciana”. En aquest sentit, s’ha referit a la demanda d’impugnació que ha presentat hui el PSPV al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) contra l’acord d’ahir adoptat amb “nocturnitat i traïdoria que va prendre” el Govern valencià per a procedir a la destitució del consell d’administració de RTVV i nomenar els liquidadors de l’ens. Així, ha assegurat que ho va fer de manera “il·legítima” ja que els liquidadors “no estan ni inscrits en el registre”.

El PSPV demana al TSJCV la suspensió “cautelaríssima” del tancament de RTVV

Igualment, ha informat que en la reunió que celebrarà aquesta vesprada la Comissió Executiva Nacional del PSPV, convocada amb urgència, es plantejaran tot tipus de mesures perquè tinguem una eixida a el “embós monumental” del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa