Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix que es pague a les escoles de música de les comarques del nord
RedactaVeu / Castelló

La diputada Marina Albiol ha assegurat que preguntarà a la Conselleria de Governació per la situació actual de les escoles de música de les comarques del nord, “volem saber perquè cap escola de Castelló ha rebut un euro, quins són els calendaris de pagament i quants diners es pagaran abans que acabe l’any. La situació és ja desesperada per a moltes d’aquestes escoles, com la de la Vall d’Uixó o Onda, però són moltes més”.

“És molt trist que hagen de ser les famílies i els ajuntaments, ambdós al límit dels seus recursos econòmics, els que han de fer en alguns casos, front a la despesa perquè les escoles no desapareguen”, critica Albiol, “el Consell ha de fer front als seus compromisos, i no excusar-se en una manca de diners, que pareix que sí que té per a altres projectes menys importants per a la ciutadania”.

Albiol també ha denunciat les paraules del conseller de Governació, que amb un cinisme majúscul va declarar fa uns dies, que el govern valencià estava al corrent de pagament, “a dia de hui, cap dels 33 centres de les nostres comarques ha cobrat res, el conseller va mentir descaradament per ocultar una realitat que no es pot amagar”.

La diputada ha declarat que necessitem un govern que escolte les escoles de musica, que no diga mentides a la societat i que respecte i done suport a la gran labor educativa i cultural que estan exercint les escoles i les bandes de música del nostre país. “Fins ara el conseller de Governació ha demostrat que està disposat a tot i que els importa ben poc el futur de la música a Castelló”.

Comparteix

Icona de pantalla completa