La residencia de discapacitats d’Ontinyent, acabada des de 2010, no funciona

Compromís reclama una solució urgent ja que més de mig centenar de famílies estan pendents de la seua obertura
30 novembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

La coalició Compromís per la Vall d’Albaida ha reclamat al Consell “una solució urgent” a la paràlisi de la residència de discapacitats d’Ontinyent, les obres de la qual porten finalitzades des de 2010 “i a punt d’entrar en 2014, encara no sabem quan es posarà en marxa”, lamenten.

Aquesta seria l’única instal·lació d’aquestes característiques a tota La Vall d’Albaida i hi ha més de mig centenar de famílies pendents de l’obertura del servei. El Secretari Comarcal de Compromís, Vicent Xavier Vila, ha lamentat que “una volta darrere d’altra, la Conselleria respon amb evasives a les preguntes que se li plantegen a Les Corts, i la veritable realitat és que els usuaris segueixen sense servei, i una obra que va suposar una inversió de 3 milions d’euros està paralitzada perquè els dona la gana”, lamentava.

Des de Compromís s’ha qualificat “d’excuses de mal pagador” els arguments esgrimits per la Secretària Autonòmica de Dependència, Manuela García, a les preguntes plantejades en la Comissió de Política Social de Les Corts pel diputat Enric Morera, a les quals aquesta assegurava comprometre’s a donar una data d’obertura “posaria en risc la sostenibilitat del manteniment de la resta d’infraestructures i polítiques socials que actualment tenim en vigor en tota la Comunitat Valenciana”, segons va dir textualment.

Davant d’açò, Morera insistia que aquesta instal·lació “és molt necessària per atendre les situacions de discapacitat” i que en casos com aquests, i amb una infraestructura ja construïda, “si no hi ha diners, s’han de buscar d’on siga. I no es pot dir que l’obertura de la residència de discapacitats, de persones amb discapacitat psíquica en la comarca de la Vall d’Albaida faça perillar el sistema, perquè açò és una barbaritat”.

El portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, Joan Gilabert, lamentava que el PP “negue el pa i la sal a col·lectius com el dels discapacitats psíquics, mentre dia si i dia també veiem noticies com la que ha aparegut en premsa, que Alberto Fabra va gastar quasi 2.000 euros en un dinar de Nadal per als seus consellers i les respectives parelles. És de tenir molta barra i demostra quines són les prioritats del Partit Popular allà on governa”.

Des de Compromís s’ha insistit a reclamar respostes “a aquells que tenen la responsabilitat de donar-les, perquè no hi ha excusa per a tenir parat durant quasi 4 anys un centre que va costar 3 milions d’euros i del que depén el benestar de desenes de famílies”.

next