Diari La Veu del País Valencià
Mol·lusc invasor en aigües del Mar Menor i la costa de les comarques del sud
EFE / Alacant

La Universitat d’Alacant vigila l’expansió d’un mol·lusc invasor, d’origen tropical, detectat en el Mar Menor (Múrcia) i en algunes zones costaneres de les comarques del sud.

Malgrat ser una espècie tropical s’ha adaptat a les condicions d’alta salinitat i als grans canvis de temperatura propis de la llacuna litoral d’aigua salada del Mar Menor, han informat fonts de la institució acadèmica.

El Centre d’Investigacions Marines (CIMAR) de la Universitat d’Alacant (UA) ha iniciat un projecte d’investigació per a estudiar la distribució i ecologia d’aquest mol·lusc, denominat ‘Bursatella leachi’, però més conegut com a “bavosa negra, llimac pelut o llebre de mar”.

Encara que va ser detectat per primera vegada en 2008 en aigües del Mar Menor, els investigadors han detectat posteriorment “grans explosions” de la seua població dins de la llacuna.

La recerca, dirigida per la professora de la UA Francisca Giménez i patrocinada per la Fundació Mapfre, té com a objectius comprovar on i quan apareix aquesta espècie, i intentar trobar una causa a les seues explosions poblacionals, veure quines altres espècies apareixen en les diferents zones, com es relacionen i valorar el seu impacte ambiental.

Aquest mol·lusc és una espècie de gran tamany, amb una longitud màxima de 15 centímetres, i de coloració clara o fosca en funció de l’exemplar. El seu aspecte és inconfusible, amb el cos recobert de papil·les amb forma de pèls i xicotets ocels de color blau intens.

Comparteix

Icona de pantalla completa