Diari La Veu del País Valencià
12.19 h.: Fabra prem el botó de la vergonya i apaga RTVV. Fabra dimissió!!
RedactaVeu / València.

Amb premeditació i nocturnitat Alberto Fabra ha donat l’ordre més nefasta de la seua gestió i ha apagat la ràdio i la televisió pública valenciana en una nit i matinada d’angoixa i amb l’ordre del jutjat de Paterna de desallotjament.

A les 12.19 hores d’aquest divendres 29 de novembre de 2014, les imatges de TVV han deixat d’escoltar-se i veure’s a tot el País Valencià.

Abans Paco Telefunken, el tècnic que havien llogat per a tallar el cable, es negà a fer aquesta acció. “M’en vaig al meu poble. És una decisió pròpia”.

A mitjanit Ràdio Nou s’ha apagat, bo l’ha apagada Fabra. Els treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) han impedit aquesta matinada en un primer moment accedir als liquidadors al centre de control on estan els cables per a tallar les emissions, i han denunciat que se’ls ha intentat impedir que gravaren aqueixes imatges.

Últims moments de l’emissió

Posteriorment, han format un cordó davant el control central de la televisió perquè no entrara la policia, que finalment s’ha retirat entre crits de “no es tanca”.

El presentador de l’informatiu especial que s’emet des de la mitjanit ha explicat poc després de les dues de la matinada que els liquidadors nomenats aquesta vesprada pel Govern valencià per a tancar l’empresa pública estaven en el control central de la televisió i que “en qualsevol moment” podien apagar-la.

Els treballadors s’han situat enfront d’aqueixa sala i han frenat l’accés a la mateixa per part dels liquidadors, igual que han fet posteriorment amb els agents de policia desplaçats fins a allí.

A les 2:45 hores s’ha informat que el centre de producció de RTVV a Alacant havia sigut clausurat, i que dins de les instal·lacions alacantines solament està la policia i el vigilant de seguretat, amb ordre de no deixar entrar cap treballador.

Últims segons d’emissió

Durant l’informatiu també s’ha anunciat que el canal 24 hores de TV3 està emetent el senyal de Canal 9 amb l’emissió especial i en directe sobre el tancament.

RTVV supera les 12 hores retransmetent el seu tancament amb angoixa

Els treballadors de Televisió Valenciana porten més de 10 hores i mitja protagonitzant una programació especial, en la qual estan narrant en directe un tancament de les emissions que s’espera des de la mitjanit i que a les set i mitja del matí encara no s’ha produït.

“Estem assistint en directe al tancament de les emissions de RTVV. Els treballadors estarem fins a l’últim moment amb els valencians”, han pogut llegir en pantalla els espectadors del País Valencià, i també els de Catalunya, ja que un canal de TV3 ha estat emetent el senyal de RTVV.

Concentració a les portes de Canal 9

El canal 24 hores de TVV estava en l’inici de l’informatiu de la mitjanit quan els ha arribat la notícia de l’apagada per sorpresa de Nou Ràdio mentre emetia la tertúlia esportiva La taula esportiva, després de la publicació nocturna en una edició del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de l’acord del Consell que dictaminava el cessament.

A partir d’aqueix moment, han engegat una programació en la qual han informat al moment de tot el que estava passant en les instal·lacions de RTVV, acordonades per la policia, i per on han passat els dirigents dels partits de l’oposició, ja que segons han explicat, els del PP han refusat participar.

En aqueixa programació, s’ha informat de les concentracions de protesta, dels intents de tallar les emissions impedits pels treballadors, o del correu electrònic remés per l’empresa que els ha comunicat que passen a situació de “permís retribuït”.

També s’ha parlat de la denúncia per “ocupació il·legal” presentada per un dels liquidadors i de la decisió d’un jutjat de no acceptar-la, i s’han celebrat tertúlies sobre el tancament.

Les emissions de la televisió pública valenciana continuen aquest matí, previsiblement fins que arribe una ordre judicial per a tallar el senyal.

Abans de les nou del matí la presidenta de l’AVM3J, Beatriz Garrote entrava al plató de Canal 9, per a ser entrevistada.

Comparteix

Icona de pantalla completa