Diari La Veu del País Valencià
Unió de Periodistes: El tancament de RTVV és una decisió autoritària
Comunicat de la Unió de Periodistes Valencians:

La Unió de Periodistes Valencians, davant la decisió, unilateral i sense precedents del president de la Generalitat, Alberto Fabra, de fulminar el servei públic de ràdio i televisió, exigeix un exercici de reflexió als dirigents del Partit Popular, en especial als membres del Consell, i demana als poders jurídics que treballen de valent perquè es depuren les responsabilitats dels vertaders autors de portar l’ens de la Ràdio i Televisió Valenciana a una situació de malbaratament i insostenibilitat econòmica.

Amb esta decisió autoritària, es priva als valencians d’una de les vies claus per a la normalització de la nostra llengua, canal a través del qual han crescut i s’han educat milers de valencians escoltant i mirant un mitjà de comunicació en valencià, un mitjà avalat per l’Estatut d’Autonomia i recolzat per la Llei d’Ús i Ensenyament en Valencià que enguany compleix el seu 30 aniversari.

La Unió de Periodistes exigeix al Consell un replantejament de televisió i ràdio pública en valencià, plural, de qualitat i sostenible, amb producció pròpia i valenciana, i amb i un sector de l’audiovisual dinàmic que genere l’ocupació que ara, amb este tancament, engreixarà les xifres de l’atur més altes de la història en el nostre sector.

Des de la Unió de Periodistes Valencians mostrem la nostra preocupació per l’intent de privatització del servei públic de ràdio i televisió que el Consell vol dur a terme. Arribats a este punt, la Unió de Periodistes ha intentat per tots els mitjans mantindre una reunió amb l’actual Consell obtenint el “no” per resposta.

Des de la Direcció General de Comunicació de la Generalitat i des de la mateixa Presidència, fa dos anys que neguen una reunió amb l’organització majoritària i representada a les federacions espanyola i internacional de periodistes malgrat que la taxa d’atur en la professió supera el 45 %.

Des de la Unió de Periodistes Valencians no ens cansarem de demanar diàleg, no abaixarem la guàrdia i estarem a l’aguait en este procés pel qual tot fa indicar que la privatització del servei públic de TV i ràdio és imminent.

La Unió de Periodistes Valencians porta 34 anys defensant la llibertat d’informació, la d’expressió i els drets dels periodistes; des de la nostra fundació ens hem mostrat partidaris de la necessitat de l’existència d’uns mitjans de comunicació públics, plurals i en valencià que ajuden al desenvolupament democràtic de la societat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa