Diari La Veu del País Valencià
Un llibre sobre el Projecte Castor finançat per micromecenatge
RedactaVeu / València

Edicions Saldonar i el Grup de Periodistes Ramon Barnils impulsen una campanya de micromecenatge per fer possible el llibre Castor: la bombolla sísmica, un volum que vol treure a la llum tot el que fins ara s’ha ocultat sobre el projecte Castor. Des de hui i durant els pròxims quaranta dies, tothom qui ho vulga podrà fer una aportació per fer realitat aquest projecte de periodisme d’investigació que, com avança el subtítol del llibre, destaparà “el gran negoci gasista de l’oligarquia espanyola”. Els impulsors s’han marcat com a repte assolir 4.400€ a través de la plataforma de microfinançament totSuma, amb els quals s’esperen cobrir les despeses necessàries per tirar endavant l’edició del llibre.

El llibre analitzarà la gestació del projecte (en plena bombolla del totxo), les maniobres polítiques que van acabar motivant la ubicació del Castor a Vinaròs i l’oposicó ciutadana que de bon principi es va articular entorn de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i l’Ajuntament d’Alcanar. La investigació pararà especial esment en l’entramat empresarial que s’oculta darrere de l’empresa promotora, i en especial del paper de Florentino Pérez, màxim valedor del projecte. Castor: la bombolla sísmica és un llibre del periodista ebrenc Jordi Marsal, corresponsal de l’Agència Catalana de Notícies a les Terres de l’Ebre i membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

El Grup Barnils i Edicions Saldonar han optat per finançar el llibre a través de micromecenatge perquè consideren que el tema és de màxima actualitat i és urgent que el llibre estiga a les llibreries com més prompte millor. L’èxit del projecte de micromecenatge garantirà que l’autor puga dedicar-s’hi intensament durant els pròxims dos mesos, i que la impressió i distribució del llibre puga realitzar-se en un curt període de temps, que no sobrepassarà el mes de febrer de 2014.

El projecte compta amb diverses complicitats com la del pianista i compositor, Carles Santos, el grup autor del vídeoclip oficial de la Via Catalana cap a la Independència, Pepet i Marieta i l’Ajuntament d’Alcanar. Els tres col·laboren amb les recompenses del projecte, al qual es pot invertir des de 5 a 200 euros.

Castor: la bombolla sísmica formarà part de la col·lecció ‘Periodistes’ d’Edicions Saldonar, on membres del Grup Barnils publiquen llibres de periodisme d’investigació sobre temes que, o bé no han pogut tractar en els mitjans on treballen, o bé no han pogut explicar amb prou profunditat. La col·lecció es va donar a conéixer per Sant Jordi amb el llibre Et presento el jutge Garzón, de la periodista Sònia Bagudanch. Barcelona (Països Catalans), 25 de novembre de 2013.

Comparteix

Icona de pantalla completa