Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència condemna Fabra a 4 anys de presó, el ciudadano ejemplar

RedactaVeu / Agències / Castelló.

L’Audiència de Castelló condemna a 4 anys de presó l’expresident de la Diputació, Carlos Fabra, (el “ciudadano ejemplar”, segons Rajoy) per 4 delictes contra la Hisenda Pública.

Per altra banda, l’Audiència ha absolt Fabra, a l’empresari Vicente Vilar i a l’exdona d’aquest Montserrat Vives dels delictes de suborn i tràfic d’influències, segons informa el Tribunal Superior de Justícia valencià.

Carlos Fabra haurà de pagar una multa de 693.00 euros i indemnitzar Hisenda amb la mateixa quantitat pels quatre delictes fiscals.

El tribunal condemna l’exdona de l’expresident de la Diputació, Amparo Fernández, a dos anys de presó per dos delictes contra la Hisenda Pública i a pagar 274.000 euros de multa i indemnitzar Hisenda amb la mateixa quantitat.

La secció primera de l’Audiència de Castelló ha absolt l’exsenador del Partit Popular Miguel Prim del delicte de tràfic d’influències.

Així, Carlos Fabra haurà de complir una pena de quatre anys, menys d’un terç del que va sol·licitar en el judici celebrat el passat mes d’octubre a la Ciutat de la Justícia de Castelló.

El ministeri públic va demanar per a l’exdirigent del PP una pena de presó de 13 anys, 15 anys d’inhabilitació i el pagament d’una multa d’1,9 milions d’euros pels delictes de suborn, tràfic d’influències i quatre delictes fiscals per haver defraudat a Hisenda, presumptament, uns 700.000 euros entre els anys 1999 i 2003.

Sentència. Ara.cat

Comparteix

Icona de pantalla completa