Diari La Veu del País Valencià
Signes: “Cospedal deixa en ridícul Fabra colant un corredor central absurd”
RedactaVeu / València

El diputat socialista i portaveu d’Infraestructures, Francesc Signes, ha assegurat que “Cospedal ha tornat a deixar en ridícul Fabra colant un Corredor Central que és absurd”. D’aquesta manera, ha recordat que no té sentit incloure el túnel dels Pirineus quan el Govern francés ja ha advertit que no li donarà continuïtat més enllà de 2050 “per tant aquesta inversió és inútil i fa que el Corredor Mediterrani torne a quedar tocat davant la passivitat de Fabra”.

Així, ha destacat que “tal com hem estat denunciant els socialistes en els últims anys, s’ha consumat la pretensió de Cospedal, González, Rudi i Monago, que han col·locat l’eix central com a imprescindible a Europa en 2014-2020 sense que Fabra moga un dit per a criticar aquest absurd”. De fet, Signes ha lamentat que “la incapacitat del president de la Generalitat afecta greument els valencians, perquè permet que es repartisquen els fons europeus de manera que perjudica el Corredor Mediterrani, una infraestructura fonamental per a la nostra Comunitat a nivell econòmic i estratègic”.

D’altra banda, el diputat i portaveu d’Infraestructures del PSPV ha qualificat de “cortina de fum” l’anunci de Fabra d’engegar un AVE regional entre Castelló i Alacant. Així, ha apuntat que “estem vivint un moment d’extrema debilitat del PP i d’un clamorós descrèdit davant de la societat, que Fabra intenta tapar anunciant projectes inviables”.

D’aquesta manera, Signes ha recordat que aquesta infraestructura, així com el tren regional València-Requena, són coses que el PP anuncia des de fa diversos anys “però que és absolutament inviable des del punt de vista econòmic, ja que el president de la Generalitat és conscient que no té pressupost per a engegar-ho”. En aquest sentit, ha subratllat que “únicament fa falta revisar els pressupostos i el Pla d’Infraestructures Estratègiques (PEU) de 2010-2020 “on ja s’apuntava la seua construcció, que tres anys després no és executable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa