Diari La Veu del País Valencià
La comunitat educativa reclama a València la retirada de la LOMQE
EFE / València

La concentració, convocada per la Federació de Pares d’Alumnes de València (FAPA) va arrancar a les 19 hores entre crits com “un poble sense cultura és una basura” o “les despeses militars per a escoles i hospitals”.

Durant aquest acte es va llegir un manifest en el qual s’ha assegurat que la citada llei “està infringint el principi de la igualtat d’oportunitats i la compensació de les desigualtats d’origen”. En aquest sentit, s’ha criticat que la nova legislació condueix a una educació “exclusiva per als pocs que s’ho puguen permetre”.

També s’ha reivindicat el “paper clau” de l’administració i els governs en l’èxit del sistema educatiu i des de FAPA han denunciat el model econòmic dels últims anys, que s’ha basat “en l’especulació i l’economia no productiva”.

“Un model que ha afavorit els casos de corrupció més greus que ha conegut l’Estat espanyol en la seua història”, ha afegit la Federació.

La presidenta de la Federació de Pares, Eva Grimaldos, ha reivindicat també el dret com a ciutadans a “poder queixar-se, protestar i poder participar en les lleis educatives” i ha denunciat que en el cas de la LOMQE “no ha sigut així”, per la qual cosa consideren que és “una llei autoritària”, que “ens agredeix greument”.

A més, ha insistit reclamar la dimissió del ministre d’Educació, com també ho han fet la resta de manifestants que han secundat la manifestació.

Per la seua banda, Marc Candela, portaveu del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV) ha enaltit la funció de la concentració “com a acte de protesta contra aqueixa llei que no vol ningú, sols el PP”, que, segons assegura, “s’ha quedat solament en les votacions”.

Des de Comissions Obreres (CCOO), el seu secretari de política educativa de la federació d’ensenyament, Ferran García, ha expressat que la llei de millora de la qualitat educativa creuen que en realitat pot “destrossar” l’educació i ha recordat als polítics “que ells poden ser representants polítics en el Parlament”, però açò no vol dir “que puguen fer el que vulguen sense comptar amb la gent”.

Aquesta concentració forma part dels actes inclosos dins de la jornada de vaga convocada en instituts, centres de formació professional i universitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa