Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia en Fiscalia l’ús irregular de fons públics a Paterna
RedactaVeu / Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “després d’algunes denúncies que s’han fet des de l’oposició i de la investigació documental que portem realitzant des del nostre grup, Compromís ha decidit posar en mans de la Fiscalia Provincial de València l’ús irregular de fons públics mitjançant l’empresa pública GESPA per a promocionar una Zona Franca inexistent”.

Segons Ramón, “parlem d’uns diners que s’inclouen a la comanda de màrqueting global de GESPA, a l’annex de 2013. I que, només, es poden gastar dins del terme municipal, aspecte que l’alcalde ha obviat perquè els seus viatges a Xina i Turquia han estat sufragats a costa de l’empresa municipal. I a això, afegim les despeses en hostesses, models, traduccions al rus, coreà, xinés i àrab, maquillatge i vestuari, entre d’altres”.

El regidor explica que “la comanda de GESPA de Màrqueting global és genèrica i arranca en 2010. Però l’annex de 2013 inclou partides relacionades amb el projecte que rep el nom de ‘Zona Franca’. Aquestes partides, i altres paregudes, són les que financen els viatges a Xina, una tipologia de servei que no dóna GESPA i que ha de subcontractar amb empreses externes. Un funcionament del tot irregular i que, per això, demanem a Fiscalia la seua valoració”.

“A més a més, aquesta comanda, aprovada per urgència i fora de l’ordre del dia a la Junta de Govern Local del PP, ha rebut totes les advertències dels habilitats nacionals. Intervenció diu que aquestes partides no es poden incloure en despeses de GESPA perquè s’han de subcontractar externament”.

“I pel que fa a la injuriada secretària, qualificada com a ‘obstruccionista i deslleial’ pel mateix alcalde, informa a la JGL que el ‘Pla Ciutat Paterna Objectiu 2015’, que el PP gasta com a justificació per a les despeses de la comanda, no té cap concreció ni justificació, i el seu import supera el llindar dels contractes subjectes a regularització harmonitzada, sense que conste que per a la seua execució no es realitze mitjançant subcontractació”.

Pla Ciutat 2015

D’altra banda, “hem trobat que l’elaboració del Pla Ciutat 2015 s’ha facturat a Táctica Marketing Solutions, administrada per Amparo Burgos, actual cap de màrqueting en GESPA. Táctica Marketing Solutions és una empresa que apareix vinculada, a través d’un altre administrador, Miguel Ángel Mata, amb Estrateco Marketing Global SL, abans Euroestalvis SL, i aquesta última és l’empresa que va fer la campanya electoral de Lorenzo Agustí en 2007, i que ha facturat a GESPA treballs per més de 13.000 euros des de 2009”.

Comparteix

Icona de pantalla completa