Diari La Veu del País Valencià
Morella albergarà la primera assemblea estatal dels Pobles Més Bonics
RedactaVeu / Morella

L’assemblea tindrà lloc el 29 i 30 de novembre i hi participaran els quinze pobles que ara integren el projecte. A més, tres municipis adherits, com són Morella, Peníscola i Santillana del Mar protagonitzaran tres conferències explicatives dels models turístics de les localitats.

La de la localitat dels Ports es centrarà en la consecució del premi Patrimoni i el seu paper en la promoció econòmica, mentre que les altres tractaran de la conservació i restauració i del trànsit al nucli històric. Durant aquestes dues jornades, també assistiran delegacions d’altres països, ‘touroperadores’ o representants de l’alt comissionat de la marca Espanya. Els assistents també podran conéixer els encants de Morella a través de visites guiades, degustacions de productes típics o actuacions d’orgue a la Basílica Arxiprestal. Per tant, és una gran oportunitat de promoció per a Morella i la comarca dels Ports.

Cal recordar que l’elecció de la localitat dels Ports com a seu de la primera assemblea es va confirmar fa un parell de mesos, durant la participació del seu alcalde, Rhamsés Ripollés, en la trobada dels Pobles Més Bells d’Itàlia. El primer edil morellà destaca que “en aquests moments de dificultats, és més important que mai la suma d’esforços per promocionar aquesta xarxa per tot l’àmbit nacional, estatal i internacional”. Per això, considera que “les assemblees són contactes fonamentals per elaborar estratègies conjuntes i proposar iniciatives de promoció entre els municipis considerats com els més bonics de l’Estat espanyol i, que se celebre a Morella és un honor i una gran oportunitat per projectar els nostres atractius turístics de cara a l’exterior”.

La Basílica

Cal recordar que aquest projecte pretén promocionar els municipis amb encant de menys de 15.000 habitants i contribuir a l’organització d’activitats relacionades amb la cultura i el patrimoni. Cal afegir que per entrar-hi, la mateixa organització de l’associació examina els municipis i els sotmet a diferents peritatges per veure si es pot catalogar com un dels més bells. Des de l’organització quantifiquen, en només un 20%, els municipis que sol·liciten l’adhesió i es poden unir al projecte.

Des del consistori morellà es valora molt positivament que Morella haja estat part fundadora d’aquesta associació des dels inicis de la mateixa, ja que això és un signe evident de la bona consideració que la seua oferta turística i patrimonial ofereix a la resta del territori. És per això que totes les accions dutes a terme en aquesta nova iniciativa passen per la participació directa i informació del Patronat Municipal de Turisme, perquè servisca també de nou incentiu al bon fer de la ciutadania i els empresaris de Morella per potenciar la ciutat cap a l’exterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa