Diari La Veu del País Valencià
El personal de l’empresa de neteja de 29 col·legis d’Elx començarà una vaga
Redactaveu / Elx.

Els 90 treballadors de l’empresa Clecen, que realitza la neteja de 29 col·legis públics d’Elx, han aprovat en assemblea la convocatòria d’una vaga indefinida, a partir del dia 2 de desembre. CCOO assenyala l’Ajuntament il·licità com a principal provocador d’aquest conflicte, ja que ha adjudicat el servei a una nova empresa sense que els treballadors de Clecen sàpiguen si seran subrogats, ni en quines condicions laborals.

El servei de neteja de col·legis públics de la ciutat per a l’any que ve ha sigut adjudicat a l’empresa El Palmerar, amb un contracte que inclou una rebaixa de mig milió d’euros. Segons càlculs de CCOO, aquestes condicions poden provocar unes reduccions de salari al voltant del 30%.

CCOO ja va recórrer el plec de condicions el passat mes de juliol, en entendre que l’estalvi previst es realitzarà a cost de reduccions d’horari, rebaixes salarials insostenibles o acomiadaments de personal. El plec de la nova contracta també reduïa la freqüència de neteja als centres escolars.

Comparteix

Icona de pantalla completa