Diari La Veu del País Valencià
2a etapa de la Ruta dels Monestirs
RedactaVeu / Alzira.

Malgrat les males previsions climatològiques que auguraven un dia plujós, cosa que va fer que alguns excursionistes decidiren no participar, el passat diumenge 17 de novembre, acompanyats d’un lluent sol, els excursionistes van poder realitzar la segona etapa de la Ruta dels Monestirs. Una etapa que continuava la primera iniciada el 20 d’octubre, en la qual van gaudir d’un assoleiat dia i d’un variat i intens programa cultural per a sorpresa de tots.

La primera visita es va realitzar al Monestir de La nostra Senyora de la Murta. El regidor de Turisme Rafael Fita, va donar la benvinguda als assistents, i va presentar l’alcaldessa de Barx, Maria Hernandis, que va participar en aquesta jornada. Després de la visita guiada per Pedro Benedito a les ruïnes del monestir i l’esplèndid paratge que les alberga, el grup va acudir a la Barraca, per a visitar el convent de Santa Maria d’Aïgues Vives. Allí, l’alcalde de la Barraca, Enrique Gómez i la propietària de l’immoble, Lola Ferrer, van acompanyar els excursionistes en el seu recorregut per l’edifici, mostrant les dependències del mateix.

Al migdia, Lola Ferrer, propietària al seu torn de TANO Gandia, va servir el menjar en un dels salons del cenobi, com a il·lustres visitants d’època.

A la vesprada, després de l’àgape, es va reprendre l’excursió visitant el Monestir de Santa Maria de la Valldigna, on van ser sorpresos per un “monjo” que els va guiar i va amenitzar la visita per aquest emblemàtic conjunt arquitectònic, completant així la Ruta dels Monestirs.

Comparteix

Icona de pantalla completa