Diari La Veu del País Valencià
Camps desaparegut, no declararà…
EFE / València

El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, ha notificat hui a Camps que demà a les 11.30 hores, “en el lloc que ell considere oportú”, hauria de contestar per escrit en qualitat de testimoni a les preguntes redactades pel magistrat, segons el Tribunal de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

El Jutjat indica que seguirà fent gestions telefòniques i no descarta, “en cas que no es localitze o al·legue motiu justificat per no atendre la petició del jutjat”, suspendre la citació de demà.

En la declaració de demà, en presència de la secretària judicial del Jutjat d’Instrucció número 3 de Palma, Camps ha de respondre també a les qüestions plantejades per les acusacions i les parts personades en el cas Nóos.

Camps va reclamar declarar per escrit, després que el jutge el citara a declarar de manera presencial hui, dissabte, a la Ciutat de la Justícia de València, al costat d’altres testimonis entre els quals figura l’alcaldessa de València, Rita Barberá, que ha comparegut aquest matí.

L’exmandatari valencià s’acull així a l’article 412.4 de la Llei d’Enjudiciament Criminal que li permet declarar per escrit per la seua condició d’expresident autonòmic.

L’Institut Nóos, presidit per Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, va rebre de les administracions valencianes 3,5 milions per a organitzar tres cimeres València Summit de 2004 a 2006 i elaborar els projectes dels Jocs Europeus i els de la Joventut, que mai es van celebrar.

Comparteix

Icona de pantalla completa