Diari La Veu del País Valencià
EUPV dóna suport a a les actuacions dels ecologistes contra el parany
RedactaVeu / València

Marina Albiol assegura que l’acció dels ecologistes ha aconseguit que la consellera Bonig haja hagut de recular i desactivat els paranys que actuaven baix el paraigua de “científics”. “La mateixa Conselleria ha reconegut que no tenia cap aval científic, simplement ha servit com a excusa perquè determinats paranys continuaren caçant ocells amb total impunitat”.

La diputada informa que el seu grup a Les Corts Valencianes té previst interpel·lar la consellera de Medi Ambient, Bonig, pels anomenats paranys “científics” i per la denúncia que han presentat a Brussel·les els grups ecologistes, ja que el govern ha permés a 33 paranys continuar caçant aquesta temporada. “Alguna cosa estarien fet malament perquè Bonig ha donat un pas enrere immediatament i ha dissolt aquests paranys privilegiats”.

“Ens ha paregut molt lamentable l’assetjament del qual han sigut objecte els ecologistes per part del nostre govern, d’Apaval i de la Guàrdia Civil”, assegura la representant d’esquerres, “El que han de fer el govern i els cossos de seguretat de l’estat és fer complir la llei, una llei que és molt clara. Tot el nostre reconeixement per la tasca que han dut a terme, denunciant aquells que practiquen una modalitat de caça il·legal”.

Segons la diputada, la iniciativa dels paranys científics ha sigut una nova prova de connivència de la Conselleria de Medi Ambient amb el parany, “33 paranys en exclusiva han pogut continuar caçant com si amb ells no anara res, quatre amics dels nostres governants”, i afegeix, “esperem que Brussel·les seguisca el camí traçat per altres administracions i institucions judicials i done la raó als grups ecologistes que han presentat la denúncia”.

Albiol finalitza afirmant que a pesar de les pressions d’Apaval i dels reiterats intents del PP de mirar cap a un altre lloc, “el que al final ha de prevaldre sempre és el respecte a la normativa vigent, i aquesta és taxativa en aquest aspecte, la legislació i les sentències deixen clar que el parany és una pràctica cinegètica prohibida pel seu caràcter massiu i no selectiu, i no hi ha més que dir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa