Diari La Veu del País Valencià
PSPV i EU qualifiquen de vergonyosa la petició d’indult de Hernández Mateo
RedactaVeu / València

La diputada d’EUPV en les Corts, Esther López Barceló, ha declarat, en referència a la petició d’indult de Pedro Hernández Mateo que ha signat la majoria de diputats del PP en Les Corts, que “la dreta valenciana es dedica a demanar l’indult per a un delinqüent condemnat”. “El PP protegeix els delinqüents i, a més, en seu parlamentària”, ha criticat la parlamentària autonòmica qui també ha mostrat el seu malestar pel fet que “es done empara a delinqüents a Les Corts, on resideix la sobirania popular”.

López Barceló ha recordat que Pedro Hernández Mateo fou condemnat per la Sala Civil i Penal del TSJ a tres anys de presó per un delicte continuat de prevaricació i a set anys d’inhabilitació. Per a la parlamentària autonòmica la petició d’indult suposa “un insult a la població valenciana que pateix una duríssima crisi econòmica i una autèntica ofensa contra la presidenta del TSJ que presidí el tribunal que condemnà el dirigent del PP”.

“Un comentari a part mereix el fet que l’exconseller del PP, Rafael Blasco, acusat de gravíssims delictes, també demane l’indult per a Hernández Mateo. Potser espera que si el condemnen també a ell, els seus excorreligionaris demanaren l’indult”, assenyala la parlamentària autonòmica. Així, López Barceló ha exigit al 85% del grup parlamentari del PP que ha signat la petició d’indult que “trenque el paper i demane perdó als valencians i valencianes”.

Boix (PSPV) exigeix a Fabra “una desautorització pública i immediata” de la campanya de signatures empresa pel PP

El sotssecretari d’Organització del PSPV, Alfred Boix, ha lamentat que el suport del PP a l’indult de l’exalcalde de Torrevella, Pedro Hernández Mateo, on el 85% dels diputats autonòmics, ho ha signat, al mateix temps que ho ha considerat “vergonyós” ja que “lluny de demanar perdó per haver mantingut durant anys l’exalcalde com a diputat en Les Corts, ara impulsen una campanya per a demanar el seu indult”.

Per açò, ha exigit al president del Consell i president del PP, Alberto Fabra, “una desautorització pública i immediata” d’aquesta campanya de recollida de signatures. En aquest sentit, ha qualificat de “sorprenents i increïbles” les declaracions del portaveu del Govern, José Císcar, qui ha dit que “el Consell no intervé”, quan el que hauria de fer és ser contundent amb la legalitat i condemnar la corrupció sens dubte.

En aquests termes s’ha pronunciat el dirigent socialista després de la campanya impulsada per càrrecs del PP en defensa de l’exalcalde, condemnat a tres anys de presó per prevaricació i falsedat documental. Així, ha insistit a destacar que aquest fet “és la constatació que el PP avala als corruptes abans, durant i fins i tot quan ja han sigut condemnats”.

Per a Boix, demanar l’indult ara per a Hernández Mateo, que ha sigut condemnat en ferm pel Tribunal Suprem, és “vergonyós i indecent” perquè “trasllada a l’opinió publica la imatge que els polítics emparen la corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa