Diari La Veu del País Valencià
RTVV / Els socialistes recorren al Constitucional el decret llei per nomenar director i consellers
ACN / València

Durant la presentació del recurs, el secretari general del PSPV, Ximo Puig , ha advertit que “si Fabra vol tancar RTVV el primer que ha de fer és convocar eleccions i que els valencians i valencianes decidisquen”. Per a Puig, “estem davant d’una situació greu per a la democràcia i l’autogovern dels valencians perquè la RTVV no és un servei més sinó que és essencial, ja que, sense aquesta no hi ha possibilitat que existisca l’autogovern, s’intenta dinamitar l’autonomia”.

Així s’ha referit durant la presentació del recurs que ha presentat al Tribunal Constitucional juntament amb la portaveu del Grup Socialista, Soraya Rodríguez, i una representació dels parlamentaris i parlamentàries valencians com la diputada, Carmen Montón , el diputat i secretari general de la demarcació de València, José Luís Ábalos, i els senadors Joan Lerma i José María Ángel.

En aquest sentit, ha assegurat que el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PSOE a Madrid és un “pas més dels socialistes en la seua estratègia per evitar el tancament de RTVV i, al mateix temps, exigir que es depuren responsabilitats per la seua catastròfica gestió”.

No obstant açò, ha remarcat que “l’ofensiva contra el tancament no s’acaba ací” perquè els socialistes continuaran oposant-se a “tots els passos que està donant Fabra i el PP per acabar amb RTVV que és de tots els valencians i valencianes”.

Per la seua banda, la portaveu del Grup Socialista , Soraya Rodríguez , ha qualificat el decret llei de Fabra com “completament il·legal , inconstitucional i antiestatutari ” i ha destacat que “durant la vida de RTVV el PP la va convertir en un òrgan de propaganda i, en la seua mort, volen tancar-la com si fos un ‘xiringuito’ del PP”.

Per a Rodríguez, aquest recurs “serà admés a tràmit” perquè” les il·legalitats flagrants no poden quedar impunes ” i ha esperat que “la societat valenciana diga prou ja al que ha fet el PP amb tantes institucions públiques portant-les a la fallida com si es tractaren d’aparells de propaganda”.

Comparteix

Icona de pantalla completa