Diari La Veu del País Valencià
Exposen les troballes de l’excavació Vila Cornelius de l’Ènova
EFE / València

L’objectiu és mostrar a la societat les recerques realitzades a la vila coneguda amb el topònim d’Els Alters a l’Ènova (Ribera Alta), que mai s’havien presentat al públic, a més dels materials trobats allí i “justificar de manera pública les inversions”, segons un comunicat del museu.

L’exposició es distribueix en tres àmbits, que fan referència al paisatge i els habitants, a la vila i a la seua economia.

En el primer, s’exposa la troballa de l’excavació, el paisatge de l’entorn de la vila sobre els estudis de flora i fauna i les ‘excel·lències’ trobades, entre les quals es troben, una escultura de marbre blanc importada que representa un ‘venatio’ o una agulla d’os amb cap folrat en or.

A més, aquesta zona compta amb una peça audiovisual en la qual es completen els alçats i s’insereixen les troballes per a reconstruir de forma virtual la vila en tres dimensions.

Mosaic de la Vila Romana

D’altra banda, en el segon àmbit s’emmarca ‘Vila Cornelius’ dins del conjunt de viles valencianes i la relaciona amb la Via Augusta.

En aquesta secció destaca la presentació de les restes originals del dormitori principal de la casa, que consta d’un vestíbul amb mosaic policrom i d’un dormitori amb el sòl decorat de marbre, així com de parets revestides amb pintura mural.

L’àmbit dedicat a l’economia de la vila posarà en valor la producció del lli i les relacions comercials mitjançant una animació demostrativa i la mostra d’objectes com cinquanta monedes de l’època romana, dues fitxes de joc o sis contrapesos de teler.

Comparteix

Icona de pantalla completa