Diari La Veu del País Valencià
Una cadena humana demana tancar Castor
EFE / Vinaròs

Unes dues mil persones, segons fonts de les organitzacions ciutadanes convocants, han participat en aquesta protesta que ha envoltat la planta terrestre, situada a set quilòmetres del casc urbà de Vinaròs (Baix Maestrat), des d’on s’envia el gas a la plataforma marítima.

En la concentració han participat veïns de Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Alcanar, Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita.

El fort vent que hui ha bufat a la zona no ha sigut obstacle perquè els veïns pràcticament envoltaren les instal·lacions de l’empresa en un perímetre de quasi dos quilòmetres.

Un portaveu de la Plataforma en defensa dels Terres del Sénia, Juan Evelio Monfort, ha declarat que els veïns reclamen el tancament d’ambdues instal·lacions (terrestre i marítima) pel perill que suposa per a la població, ja que consideren que és el causant dels centenars de petits sismes registrats a la zona durant els últims mesos.

Els convocants han exigit al ministre d’Indústria, José Manuel Soria, que “complisca amb la seua paraula de tancament de la planta”, per a continuació iniciar la restauració mediambiental de la zona.

La Plataforma també ha reclamat que el Parlament de Catalunya, tal com ja han fet Les Corts Valencianes, es pronuncie “per a exigir el desmantellament de la planta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa