Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de RTVV fan una crida a la societat perquè isca al carrer
ACN / València.

El comitè d’empresa de RTVV ha convocat manifestacions aquest dissabte a Alacant, València i Castelló en contra del tancament de la ràdio i televisió públiques. Sota el lema ‘#RTVV no es tanca. És la teua’ els treballadors fan una crida a la mobilització de la societat valenciana per exigir que no es tanquen els mitjans. En roda de premsa, la presidenta del comité, Salut Alcover, ha remarcat la importància d’una televisió pública com a “eina de construcció de la nostra identitat com a poble, la nostra llengua i la nostra cultura”. Alcover ha afegit “ha arribat el moment que no només els treballadors de RTVV sinó tota la societat valenciana isca al carrer a demostrar la importància de l’empresa”.

La presidenta ha dit que al llarg d’aquests dos anys hem estat “víctimes d’un ERO salvatge que ha provocat gran dolor en als treballadors” i que en aquest moment és necessari el suport dels ciutadans i d’entitats, associacions i partits polítics de l’oposició.

En aquest sentit, ha celebrat que des del moment de la convocatòria ja s’han rebut més de 80 adhesions i espera que siguen moltes més. Entre els adherits es troben els principals sindicats, el PSPV, Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià i els comités d’empresa de totes les ràdios i televisions públiques de l’Estat espanyol.

El manifest que acompanya la protesta remarca la importància de RTVV per a la preservació de la cultura, tradicions, identitat i llengua dels valencians. “Una llengua sense presència als mitjans de comunicació és una llengua condemnada a una mort lenta”, assenyala el manifest.

“Tenim dret a una ràdio i televisió publica i plural, com una eina de preservació del país i de vertebració democràtica. Eixa i no altra és la RTVV que reivindiquem i eixa RTVV és possible”, continua el manifest.

El comité remarca que “són altres els que han pervertit els objectius de RTVV i l’han convertida en una eina de manipulació i propaganda, són altres els que l’han duta a la ruïna amb una gestió nefasta i els que han buscat el benefici propi enlloc del benefici social”.

“Ara volen tancar RTVV els mateixos que l’han portada a la desfeta econòmica i el descrèdit social i no ho aconseguiran. No reclamem tornar al passat, volem el futur, volem ser l’espill on es puguen mirar els valencians”, finalitza.

Comparteix

Icona de pantalla completa