Diari La Veu del País Valencià
Bonig creu que l’avanç del Corredor prova que el tercer carril és la solució
EFE / València

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha assenyalat que el desenvolupament de les obres del Corredor Mediterrani posa de manifest que el tercer carril “era la millor solució” per a poder executar aquesta infraestructura.

Bonig ha expressat així la seua satisfacció després de conèixer l’anunci de la ministra de Foment, Ana Pastor, que les obres del Corredor Mediterrani començaran al gener al País Valencià i concretament a Castelló.

“Una vegada més -ha afegit- es compleixen les previsions que el Ministeri havia establert per a l’execució del Corredor, infraestructura vital no solament per al desenvolupament de la nostra Comunitat, sinó també per a la resta del país”.

Segons Bonig, “d’aquesta forma i com sempre hem anunciat des del Consell i el Ministeri, en 2013 s’han adjudicat les obres València-Barcelona, en 2015 hauran finalitzat les obres del Corredor fins a València i Castelló estarà a poc més de dues hores de Madrid”.

A més, ha afirmat que en 2016 Alacant i Barcelona estaran connectades en 3 hores i 20 minuts perquè per a aqueixes dates també estaran finalitzades les obres del Corredor fins a Alacant i Cartagena-Múrcia.

La consellera ha valorat l’esforç inversor del Govern central que, malgrat la complicada situació econòmica, va assumir el projecte del tercer carril, que permet adaptar les via entre Alacant i la frontera francesa a l’ample europeu aprofitant les infraestructures existents.

Sobre la proposta de la Conselleria per a modernitzar la línia Sagunt-Terol-Saragossa, ha indicat que el Ministeri ha acollit favorablement aquesta iniciativa que suposa, al seu judici, “la connexió de la Comunitat amb el Corredor Atlàntic i convertir els ports en la porta d’eixida d’Espanya i d’Europa”.

Logitren, empresa de transport de mercaderies per ferrocarril en la qual participa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), té l’adjudicació, en participació amb Noatum Ports i Grup Sesé, dels serveis i la comercialització del Centre Logístic Ferroviari de Zaragoza Plaza, per un període de quatre anys.

La millora d’aquesta línia beneficiarà el transport de mercaderies i de viatgers, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa