Diari La Veu del País Valencià
Mil veïns de la Vega Baixa es manifesten a Múrcia contra l’abocador d’Abanilla
EFE / Múrcia

Uns mil veïns de la Vega Baixa arribats a Múrcia en una vintena d’autobusos es concentraren ahir davant el Palau de San Esteban per a denunciar la imminent obertura d’un nou vas de residus de l’abocador d’Abanilla (Múrcia), pròxim a diverses pedanies oriolanes.

Les associacions ‘Vertivega’, ‘Albatera, No a l’Abocador’ o ‘Granja-Coix, no a l’abocador de trànsit’ van organitzar aquesta protesta que va recórrer els carrers de Múrcia des de la plaça de la Glorieta fins a la seu del govern autonòmic, encapçalades per diverses pancartes contràries a l’abocador.

“Necessitem oxigen, no gasos contaminants”, “No a l’abocador” i “Amb brossa no valen bacores ni magranes”, eren algunes de les pancartes que podien llegir-se en la marxa pacífica, que va culminar amb el sorteig de dos pernils després de la venda d’unes rifes amb les quals van pagar els autobusos.

Davant el Palau de San Esteban van llegir un manifest de protesta amb les posicions dels veïns, després de les 13 hores van donar per acabada la protesta dirigida especialment contra l’empresa que gestiona l’abocador, ‘Proambiente’, que compta amb diversos expedients oberts per part de l’ajuntament d’Oriola, Monserrate Guillén, l’alcalde d’Oriola, es trobava en la manifestació, així com el diputat d’EU en Les Corts valencianes Lluis Torró i edils d’aquesta formació i del PSPV en la Vega Baixa.

En el manifestació es demanava el tancament immediat de tot l’abocador que gestiona l’empresa ‘Proambiente’ fins que es complisca el pla de regeneració imposat pel Govern de Múrcia i es demostre que no hi ha risc per a la salut mediambiental.

Comparteix

Icona de pantalla completa