Diari La Veu del País Valencià
Alcoi busca finançament europeu per desenvolupar el projecte Smart City
RedactaVeu / Alcoi

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i el regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia han assistit a l’assemblea anual de la Red Inmpulso, celebrada aquesta mateixa setmana a Móstoles, ciutat que juntament amb Barakaldo ostenta la presidència de la xarxa en l’actualitat. Un dels principals objectius de la trobada ha estat la cerca de finançament per posar en marxa els diferents projectes de les 51 Ciutats de la Ciència i la Innovació que formen l’entitat, i des dels diferents ajuntaments, en col·laboració amb el Ministeri d’Economia i Competitivitat, s’han encetat les gestions per dotar de recursos econòmics els projectes a desenvolupar.

Tal com explica el regidor alcoià Manolo Gomicia, “una de les principals preocupacions actuals de totes les ciutats que conformem la xarxa és la cerca de finançament per als projectes que ja estan en marxa, i també per a les futures iniciatives. L’aportació del Ministeri ha minvat molt, però ens han garantit que hi haurà consignació pressupostària per al 2014; de fet, la pròxima setmana ens han comunicat que ja es podran concretar alguns detalls al respecte. A més, tenim un compromís per part de l’administració estatal per avalar la xarxa davant la Unió Europea, de cara a aconseguir fons d’Europa que ens ajuden a tirar avant els projectes. A més, des de la Secretaria General del Ministeri ens ha confirmat una visita a Alcoi per tal de conèixer les diferents iniciatives relacionades amb la Smart City que estem posant en marxa, per ajudar-nos en el treball d’implementació d’aquestes accions”.

Durant l’assemblea s’han creat tres grups de treball: innovació en la gestió municipal, innovació social i innovació en pimes. Les conclusions de les sessions dels tres grups han estat accions concretes que es desenvoluparan durant l’any vinent a les Ciutats de la Ciència i la Innovació: aprofundir en el treball de la Compra Pública Innovadora, posar en marxa plataformes informàtiques per millorar la participació ciutadana, o també programar un encontre de pimes innovadores de totes les ciutats que formen part de la Red Inmpulso amb grans empreses estatals.

Comparteix

Icona de pantalla completa