Diari La Veu del País Valencià
Una llei per a atorgar el ‘poder absolut’ a l’alcaldessa d’Alzira
RedactaVeu / Alzira

Els portaveus dels grups de l’oposició a Alzira, Isabel Aguilar (PSPV), Diego Gómez (Compromís) i Ivan Martínez (EUPV) han expressat hui en roda de premsa la seua oposició al Reglament Orgànic Municipal (ROM) i han demanat públicament la suspensió de forma cautelar en la seua aplicació.

L’oposició assegura que aquest Reglament limita l’accés a la informació i suposa un atac al ciutadà perquè el deixa sense participació, han arribat a qualificar-ho com una imposició de l’alcaldessa perquè ni tan sols s’ha pogut debatre, és més tan sols s’han tingut en compte dues esmenes de les cinquanta formulades des dels grups de l’oposició. El reglament vulnera drets fonamentals “sent consentit per l’alcaldessa”.

Per a Ivan Martínez (EUPV), “aquesta dinàmica no és aïllada; ve practicant-se durant tota la legislatura”; per la seua banda Diego Gómez (Compromís) ha arribat a afirmar que “aquest Reglament anul·la l’ADN del municipalisme, de la democràcia el que comporta a fer callar a l’oposició i per tant als ciutadans que en ella van atorgar la seua confiança”; la líder dels socialistes a Alzira, Isabel Aguilar està convençuda que “l’únic objectiu del Reglament és blindar, àdhuc més, als membres del PP i atorgar el poder absolut a Bastidas”.

Conjuntament, les tres forces polítiques, han acordat demanar el dictamen al Consell Jurídic Consultiu, alhora que sol·licitar també un informe sobre el Reglament aprovat pel PP en la Direcció general d’Administracions Públiques de la Generalitat Valenciana i un altre informe a la Delegació del Govern sobre el mateix.

Una de les finalitats de la roda de premsa ha sigut mostrar el descontent pel camí seguit per a aprovar un reglament que ni organitza ni fa funcionar i, la finalitat única del qual és coartar la llibertat d’opinió, de poder expressar als grups de l’oposició el seu treball impedint mostrar, amb llibertat, el posicionament polític de cada força.

“La ciutat d’Alzira no pot tenir d’alcaldessa a la presidenta de la FVMP que és la qui ha de garantir llum i transparència en més de 800 municipis valencians, si en la seua pròpia casa no és capaç de dialogar, consensuar i aprovar de manera unànime, amb els membres de l’oposició, el reglament, hauria de dimitir i anar-se a la seua casa”, han assegurat.

El reglament impedeix que cada partit puga formular les preguntes i els precs que desitge passant l’alcaldessa a exercir “d’inquisidora”, sent l’únic filtre, i qui determina quines preguntes i quins precs de l’oposició es poden realitzar, quines es contestaran i quins no.

Les tres forces polítiques han volgut exercir el seu dret d’obligar a l’alcaldessa a convocar un ple extraordinari en el qual poder tractar vint-i-cinc mocions presentades pels tres grups i que per al Partit Popular han caigut en sac trencat.

Comparteix

Icona de pantalla completa