Diari La Veu del País Valencià
El jutge envia a presó l’exdirector de la CAM
ACN / Madrid / València

Concretament, Gómez Bermúdez decreta presó immediata per a l’exdirector general de l’entitat, Roberto López Abad, i per a l’exdirector d’empreses, Daniel Gil. El primer podrà eludir la presó sota fiança d’un milió i mig d’euros. El segon n’haurà d’abonar 400.000. Segons el jutge, cap del dos va tindre “cap inconvenient a l’hora de situar inversions de la CAM en territoris qualificats de paradís fiscal”.

Gómez Bermúdez ha assegurat en el seu escrit que els dos exdirectius de la CAM han tingut “des del començament un paper essencial” en les negociacions relatives al finançament dels projectes de la societat Valfensal S.L.

El jutge afegeix que ambdós van ser informats pels empresaris Ferri i Baldo de la intenció d’adquirir una societat domiciliada en un paradís fiscal per poder-hi enviar la major part dels ingressos obtinguts per l’explotació dels hotels que s’havien d’adquirir o construir.

“Ni Roberto López ni Daniel Gil -dicta el jutge- van tenir cap inconvenient de situar inversions de la CAM en territoris qualificats de paradís fiscal”. Afegeix que per això es va utilitzar “una societat pantalla situada a les Antilles Holandeses”.

Els fets, segueix el jutge, constitueixen “delicte contra la hisenda pública, falsedat documental i comptable, administració fraudulenta i apropiació indeguda”.

Pel que fa als altres tres detinguts, l’exdirector general de Recursos, Vicente Soriano Terol, l’exdirector de Planificació i Control, Teófilo Sogorb i l’expresident, Modesto Crespo, han quedat en llibertat. L’actuació de Gómez Bermúdez ve motivada per la querella que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) va interposar a l’Audiència Nacional contra l’anterior cúpula de la CAM per malversació de fons.

El FROB els acusava de fer operacions per al seu benefici personal amb diners de l’entitat, entre altres la compra de tres hotels i dues parcel·les a la República Dominicana i Mèxic com a pretext per desviar fons de l’entitat.

El Banc d’Espanya va intervindre la CAM l’estiu de l’any passat i es va aprovar una injecció de 2.800 milions d’euros per part del FROB. La CAM és actualment propietat del Banc Sabadell.

Comparteix

Icona de pantalla completa