Diari La Veu del País Valencià
RTVV / Puig insisteix que Fabra “o compleix amb la legalitat o convoca eleccions”
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat hui que “el que cal fer és complir amb la legalitat”, tal com marca la sentència, de manera que “es retrotraguen els fonaments al principi”. Al seu judici, es tracta de “veure com es reestructura RTVV atenent a la racionalitat econòmica que ningú ha posat mai en dubte”. Per açò, ha insistit que no es tracta de “donar la portada definitiva”.

En aquests termes s’ha pronunciat Puig en resposta a preguntes dels periodistes en el desdejuni informatiu del ‘Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània’ amb Paco Molina, secretari general de CCOO-PV i Conrado Hernández, secretari general d’UGT-PV, on ha assistit aquest matí. El líder dels socialistes valencians ha emplaçat el Consell al diàleg al mateix temps que ha apostat per “la sostenibilitat de Canal 9”. Sobre aquest tema, ha apuntat que els socialistes sempre estaran” al costat de la racionalitat econòmica i social. El que no es pot fer és trencar amb tot com ha fet el PP”.

El dirigent ha afirmat que la jornada d’ahir va ser “un dia molt negre per a la societat valenciana” perquè “era la quitança d’un projecte molt il·lusionant com era RTVV i al mateix temps es dictava la resolució perquè anaren a presó els exdirectius de la CAM”. En aquest sentit, ha considerat que tots dos fets “formen part de la política que ha fet el PP en els últims 18 anys de terra cremada que està arruïnant el País Valencià”. Per tot açò, ha demanat al PP que actue pensant en el País valencià i “accepte la posició de diàleg dels sindicats i dels partits polítics”.

D’aquesta manera, ha insistit que sempre és possible la “marxa arrere” al mateix temps que ha denunciat que la decisió de la liquidació de RTVV “no s’ha pres ací, no l’ha pres ni el Consell ni Fabra sinó el PP de Madrid ideologitzat a través de FAES” ja que, segons ha insistit, “no és una decisió econòmica, és ideològica”. Sobre aquest tema, ha advertit que aquesta iniciativa “ve acompanyada d’altres decisions ideològiques que estan aprofitant la crisi per a acabar amb l’estat de benestar i amb un sistema democràtic profund”.

Els socialistes presentaran mocions en tots els ajuntaments contra el tancament de RTVV

La diputada provincial i secretària de coordinació de les diputacions del PSPV, Concha Andrés, ha anunciat hui que els socialistes presentaran mocions en tots els ajuntaments contra el tancament de RTVV. D’aquesta manera, ha explicat que “davant la decisió unilateral i sobtada del Govern valencià que no vol acatar la sentència del TSJ que anul·la l’ERO que afectava més de 1.000 treballadors” des del PSPV s’ha pres la decisió de presentar mocions en tots els municipis perquè “es revoque amb caràcter immediat la decisió del Consell de tancar RTVV” i, al mateix temps, “que s’establisquen mesures de diàleg, juntament amb la resta de les forces polítiques, el Consell d’Administració de RTVV i els representants dels treballadors per a garantir la viabilitat i continuïtat de l’ens”.

D’altra banda, Andrés ha recordat que el deute de RTVV ascendeix a més de 1.300 milions per la “nefasta gestió del PP que ha utilitzat durant quasi dues dècades la ràdio i televisió pública de tots com a instrument al seu favor”. Davant d’açò, ha lamentat que “quan ja està ofegada i no poden traure més rèdit polític la tanquen i culpen els treballadors”. És més, ha criticat que “intenten ara fer-nos creure que per a no tancar hospitals han de liquidar RTVV mentre que durant tots aquests anys han dilapidat l’Estat del Benestar”. Per açò, els socialistes exigiran també en la moció “responsabilitats polítiques i judicials pel greu perjudici que s’ha produït com a conseqüència del balafiament dels diners públics de tots els valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa