Diari La Veu del País Valencià
RTVV / EU crida a mobilitzar-se en defensa de la televisió pública valenciana
RedactaVeu / València.

La síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, ha fet una crida a la “mobilització en defensa de la televisió pública valenciana aquest dissabte, per la pèrdua d’un pilar indispensable de la nostra autonomia i el nostre autogovern”. A més, Sanz ha exigit al vicepresident de la Generalitat Valenciana, José Ciscar, que “explique la barbaritat que estan perpetrant en RTVV en la mateixa televisió valenciana i no en les televisions privades espanyoles d’extrema dreta”. “La covardia del Govern valencià no té límits: són els responsables màxims del tancament i, en comptes de dimitir, se’n van a televisions privades a explicar aquest desastre, és insòlit”, ha assegurat Sanz.

Per a la diputada d’esquerres, “cal participar en la mobilització d’aquest dissabte en defensa de la televisió pública valenciana”. Així, Sanz ha anunciat que els càrrecs públics, militants i simpatitzants de la formació participaran en la mobilització.

La síndica d’EUPV ha destacat la “vertebració lingüística, cultural i territorial que ha d’impulsar una televisió pública”. Per altra banda, Sanz ha elogiat la presa de control per part dels treballadors: “la cadena pública ha estat vint-i-quatre anys en antena i dos dies informant”.

Esquerra Unida demana al Govern que actue per evitar el tancament de RTVV

El diputat d’EUPV-Els Verds Ricardo Sixto, ha registrat en el Congrés una Proposició No de Llei i dues peticions de compareixences dels ministres de Cultura i Hisenda, per reclamar accions del Govern central contra el tancament de RTVV. “La barbaritat que està a punt de cometre el PP al País Valencià no pot tolerar-se i exigirem totes les mesures necessàries per impedir-la”, ha assenyalat.

Sixto recorda que RTVV és “un instrument imprescindible per a la conservació de la nostra llengua, i cal per tant que el Ministeri de Cultura es pronuncie al respecte. Aquest mitjà de comunicació públic és també una corretja de transmissió de la cultura, de la producció audiovisual, de la música, etc”.

Igualment, el diputat d’EUPV ha presentat una Proposició No de Llei i ha demanat la compareixença del ministre d’Hisenda, a qui reclama “mecanismes per a col·laborar amb la Generalitat i que es puga mantenir RTVV. No pot ser que el Govern central es creue de braços davant la desaparició d’aquest mitjà de comunicació. És un atropellament sense precedents”.

Comparteix

Icona de pantalla completa