Diari La Veu del País Valencià
El jutge ordena la detenció de cinc exdirectius de la CAM
Europa Press / València-Madrid

El magistrat investiga les irregularitats de la Caixa i mantenia fins al moment imputats en la causa a López Abad, la també exdirectora general María Dolores Amorós, l’expresident Modesto Crespo i els exdirectors de recursos i planificació, Vicente Soriano i Teófilo Sogorb.

Gómez Bermúdez els va imposar el passat mes de juny una fiança solidària de 35 milions d’euros en considerar que tots ells “almenys coneixien o havien de, van poder i no van voler conéixer la situació patrimonial de la CAM”.

Malgrat açò i “en el millor dels supòsits”, no van posar “cap objecció a operacions que suposarien un perjudici patrimonial i un debilitament extrem de l’entitat, provocant perjudici a accionistes, creditors i clients”.

La CAM va ser intervinguda pel Banc d’Espanya el 23 de juliol de 2011 i es van substituir els seus administradors, a més d’aprovar una injecció de 2.800 milions d’euros per part del FROB.

Els inspectors del Banc d’Espanya van elaborar un informe al mes de gener en el qual denunciaven greus deficiències en la gestió de la caixa, que anaven des de pèrdues milionàries en inversions immobiliàries arriscades fins al cobrament d’oneroses prejubilacions tramitades de manera irregular.

Al març de 2011, els gestors de la caixa d’estalvis, actualment propietat del Banc Sabadell, que li la va adjudicar per un euro, van comunicar a les autoritats financeres uns beneficis de 38,9 milions d’euros mentre que tres mesos després els comptes llançaven unes pèrdues de 1.136 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa