Diari La Veu del País Valencià
RTVV / Fabra: “El tancament és innegociable i serà ràpid”
EFE / València

“No tenim 40 milions d’euros per a satisfer la readmissió” del miler de treballadors de RTVV, ha destacat Fabra, qui ha afegit que eixos diners es necessiten per a mantenir l’educació, sanitat i serveis socials.

Ha avançat que la directora general de RTVV, Rosa Vidal, no seguirà en les seues funcions i l’ha responsabilitzada de part de les decisions adoptades en aplicació de l’ERO, i ha insistit que tancar RTVV ha sigut una decisió “gens còmoda, molt difícil”, però l’única possible per a seguir avançant en la prestació de serveis bàsics als ciutadans.

Fabra, ha afirmat que el tancament era “l’única” decisió que es podia prendre, i ha sigut “la més difícil” dels seus dos anys de govern. A més ha indicat que la decisió judicial, que obliga a readmetre mil treballadors, “impedeix que es puga mantenir el servei bàsic als ciutadans”.

Va anunciar a Rajoy i Montoro la decisió de tancar RTVV

Ha explicat que va parlar amb el president del Govern, Mariano Rajoy, i el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per anunciar-los la decisió de tancar Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

Fabra ha assenyalat que el Govern valencià estudiarà la possibilitat d’actuar jurídicament contra les empreses que el van assessorar en l’elaboració de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) aplicat en RTVV, i que ha sigut declarat nul pels tribunals.

El president ha assenyalat que el cost de tancar l’empresa pública suposarà aproximadament l’equivalent a un any de cost de la RTVV, i ha insistit que una RTVV de 183 milions d’euros és un cost “insostenible, inviable” i “impossible” d’assumir sense “tocar del pressupost partides fonamentals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa