Diari La Veu del País Valencià
El comité d’empresa de RTVV veu en la sentència una reparació moral i judicial
EFE / RedactaVeu / València

Després de conéixer la sentència “se’ns han passat pel cap els milers de treballadors que estan en el carrer; amb ells hem treballat, i volem veure’ls i abraçar-los”, ha assegurat Alcover sense poder ocultar la seua emoció davant la notícia.

“És un dia de grandíssima emoció, de plors i alegria”, ha explicat entre llàgrimes, i ha assegurat que després que es coneguera la notícia no han parat de sonar els telèfons amb trucades de treballadors i exempleats.

“Hem tingut uns anys molt durs i és una reparació moral i judicial al nostre sofriment”, ha afegit per a insistir que el de hui és un dia “d’emoció, de pensar en els companys i de demanar que es faça justícia”.

El comité d’empresa estudiarà la sentència i ha convocat a les 13.30 hores una concentració davant les portes de la seu de l’empresa pública, a Burjassot.

La directora de RTVV no valora la sentència “per prudència”

La directora general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Rosa Vidal, ha refusat hui pronunciar-se sobre la sentència que anul·la l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de l’ens per “una mesura de prudència absolutament normal”, ja que, segons ha assegurat, desconeix el contingut de la sentència judicial.

Vidal ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa de presentació de la nova temporada de la sèrie L’Alqueria Blanca, que s’ha celebrat poc després que es coneguera la sentència.

En el consell d’administració de RTVV, que ja estava convocat amb anterioritat per a dijous que ve, s’adonarà de la sentència i de les possibles mesures que s’adoptaran, segons han indicat fonts de RTVV.

Ximo Puig: “Fabra ha d’aclarir el futur de RTVV”

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha sol·licitat la compareixença “urgent” del president de la Generalitat, Alberto Fabra a Les Corts “perquè done la cara per la irresponsabilitat d’enorme gravetat social i econòmica que ha suposat l’ERO de RTVV per a tots els valencians”. En aquest sentit, el líder dels socialistes valencians ha qualificat de “lamentable” la situació en la qual “tant els dirigents de l’ens públic com el govern del Partit Popular han deixat RTVV” i ha demanat que el president de la Generalitat “assumisca immediatament les seues responsabilitats polítiques, demane perdó als valencians i aclarisca el futur del canal autonòmic”.

“Ara s’ha demostrat que l’ERO de RTVV es va gestionar des de la més absoluta irresponsabilitat per part del president Fabra” ha incidit Ximo Puig, qui ha ressaltat que “la nefasta gestió de Canal 9 no solament ha provocat un enorme cost per a moltes famílies valencianes, sinó que també suposarà un gran cost per a les arques de la Generalitat”.

Per la seua banda, el síndic de Compromís, Enric Morera, ha demanat la compareixença de la directora general de la societat pública, Rosa Vidal, i ha instat al Consell a no recórrer la sentència i a “seure a negociar” amb els treballadors la nova situació de la cadena pública.

Alhora, el portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, que també ha exigit que no es recorre la decisió judicial, considera que la decisió és un “cop terrible” per al Govern valencià.

CCOO creu que amb la nul·litat de l’ERO de RTVV “s’ha fet justícia”

El sindicat CCOO ha manifestat la seua “satisfacció” per la sentència i ha afirmat que amb aquesta sentència “s’ha fet justícia”. “Estem sobrepassats, no l’esperàvem tan prompte”, ha declarat el representant de CCOO en RTVV, Natxo Angel.

La Generalitat, ha asseverat “està obligada a mantindre i defensar” la radiotelevisió pública valenciana, i ha assegurat que aquesta sentència “reconeix el dret dels treballadors a la reincorporació”.

“L’ERO ha sigut un acomiadament col·lectiu muntat sobre bases molt fràgils i vulnerant els drets fonamentals dels treballadors”, ha denunciat el representant sindical.

Intersindical Valenciana valora molt positivament la sentència

Intersindical Valenciana ha valorat molt positivament la sentència que ha anul·lat l’Expedient de Regulació d’Ocupació de RTVV. Per al Sindicat, la sentència suposa una desautorització, en tota regla, al govern de la Generalitat, especialment a seu President Alberto Fabra i al vicepresident José Ciscar, que s’ha entestat a tirar endavant un ERO que pretenia massacrar la plantilla per privatitzar RTVV.

El Sindicat, que es va oposar en tot moment a l’ERO, considera que aquesta sentència suposa la restitució dels drets dels treballadores i treballadors que han patit un assetjament laboral i moral des de fa anys. La unitat, la fermesa i la coherència de la plantilla i del Comitè d’Empresa ha estat clau per aconseguir aquesta primera victòria contra una direcció i un govern que han volgut, en tot moment, fer negoci i controlar la RTVV.

Intersindical Valenciana exigeix al Consell que no recorren la sentència a considerar que aquesta és molt clara i contundent.

Comparteix

Icona de pantalla completa