“Hi ha famílies que encara porten els seus fills al col·legi sense material”

Pilar Sarrión (PSPV): "No sé si als diputats del PP els agradaria que al col·legi assenyalaren els seus fills per no portar llibres de text o material escolar"
3 novembre 2013 01:00h

RedactaVeu / València.

La diputada socialista i portaveu d'Educació en Les Corts, Pilar Sarrión, ha denunciat que quasi dos mesos després de l'inici de curs "hi ha famílies que encara porten els seus fills a l'escola sense llibres de text ni material escolar".

Sarrión ha assegurat que açò "no passa per la mala gestió de les famílies, sinó per la mala gestió d'un Consell, que a l’any 2000 va prometre la gratuïtat dels llibres de text i ara retira el bollibre".

"No sé si als diputats del PP els agradaria que al col·legi assenyalaren els seus fills per no portar llibres de text o material escolar", s'ha preguntat la diputada socialista.

Pilar Sarrión ha assenyalat que enguany "ja no hi ha cap ajuda, perquè el Consell ha retirat el bollibre. Han tingut 13 anys per a arribar a aqueixa gratuïtat promesa, però han fet el camí contrari".

La diputada socialista li ha recordat a la consellera d'Educació, María José Català, que "quasi dos mesos després de l'inici de curs, i malgrat que vostè va assegurar que hi havia Bancs de llibres, una plataforma d'ajuda i que s'anava a intercanviar material, hi ha famílies que encara porten els seus fills al col·legi sense material escolar".

A més, ha indicat que hi ha ajuntaments que estan suplint les funcions que els correspondrien a les famílies o, si escau, a la conselleria quan atorgava ajudes.

"Hi ha col·legis i fins i tot ajuntaments que s'estan veient obligats a fotocopiar llibres i quaderns d'activitats, evidentment no és legal, de la mateixa manera que hi ha AMPA que arrepleguen llibres, al mateix temps que li estan lliurant signatures per a demanar-li que pague les ajudes al bolibre de cursos anteriors que encara deu", ha dit.

Segons Sarrión, "va ser a l'any 2007-2008, quan el PP es va inventar el bollibre, a través del qual donaven un xec i les famílies anaven a les llibreries, on rebien els llibres a compte del pagament del Consell, ara han hagut de suprimir-ho perquè els llibreters es reboten davant els seus impagaments".

A més, ha criticat que l'any 2011, de quasi 50 milions d'euros que es van pressupostar únicament van convocar 42,2 milions; i en 2012, únicament es van convocar 28,5 milions dels quasi 50 pressupostats.

La diputada del PSPV-PSOE també ha destacat que enguany la Conselleria "ha modificat els beneficiaris, ha retallat el pressupost i ho ha modificat amb l'acord de no disponibilitat, mentre que encara té més de 39 milions pendents de pagament".


next