Diari La Veu del País Valencià
El Govern retira el recurs que impedia enderrocaments al Cabanyal
Europa Press / València

Doménech s’ha referit així a l’anunci de l’alcaldessa de València, Rita Barberá, sobre que hui “ha començat el desbloqueig de la situació” del barri valencià del Cabanyal després que el Consell de Ministres aprovara desistir del recurs d’inconstitucionalitat que va presentar amb mandat socialista contra la Llei 2/2010 de 31 de març que la Generalitat Valenciana va dictar al seu torn després de l’aprovació de l’ordre del Ministeri de Cultura que va paralitzar el Pepri del Cabanyal i, per tant, dels enderrocaments previstos.

Sobre aquesta qüestió, ha assenyalat que l’equip jurídic de la Plataforma els ha confirmat que la retirada del recurs “no suposa cap desbloqueig de la situació” perquè “no hi ha cap canvi”. “Estem en les mateixes”, ha afirmat.

Així, ha explicat que tot i que des de l’Ajuntament es diga que “es deroga l’ordre, no és cert” perquè el recurs que s’ha retirat davant del TC “és la llei de la Generalitat que pretenia estar per damunt de l’ordre ministerial”, però ha assenyalat que segueix vigent l’aprovació de l’ordre del Ministeri de Cultura que va paralitzar el Pepri del Cabanyal i, per tant, dels enderrocaments previstos.

Per aquesta raó, ha apuntat que és “un acte de covardia” per no esperar la resolució del TC i ha incidit que “segueix sense desbloquejar-se el problema. L’Ajuntament i el PP fan el ridícul”, ha recalcat Doménech, qui els ha demanat que “no mentisquen” la societat.

Així, ha insistit que l’ordre ministerial “no s’ha tocat i es manté la impossibilitat de fer cap actuació” al barri valencià.

Per aquesta raó, ha assenyalat que des de la plataforma “clarificaran” aquesta situació a la societat per a evitar “l’alarma” que s’està creant perquè malgrat “les ostentacions no modifiquen en absolut la prohibició d’enderrocaments al Cabanyal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa